Metal 3D Challenge

Bij VIVES geloven we sterk dat in jou een creatieve ontwerper schuilgaat die met een innovatief ontwerp voor metaalprinten op de proppen kan komen!

3D-printen in metaal is een zeer vernieuwende technologie, die het mogelijk maakt om complexe en tegelijk lichte en sterke objecten te ontwerpen. Daardoor vindt deze techniek ondertussen zijn weg in heel wat verschillende markten zoals het maken van prototypes, sieraden, medische apparatuur en functionele onderdelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en ontwerpers kunnen hun techniciteit de vrije loop laten. Dat laatste verwachten we dus ook van jou! Prijzen te winnen in verschillende categorieën (3e graad secundair onderwijs, hoger onderwijs, particulieren/makers/fablabs en bedrijven).

 De winnaars in elke categorie krijgen een geprint exemplaar van hun ontwerp (waarde tot enkele duizenden euro's). Met dank aan onze partners!

Doelgroep

Prijsuitreiking: 22/5/2019 : DE WINNAARS

12/6/2019: opleiding best practices in Metal3D voor (mechanisch) ontwerpers, productie/projectengineers @VIVES Maaklab

Handig om weten

Benieuwd? Check de prijzenpot!

Inzendingen staan open voor een zo breed mogelijk publiek in de Benelux, onderverdeeld in onderstaande categorieën:

  • derde graad secundair onderwijs
  • hoger onderwijs
  • particulieren/Makers/Fablabs
  • bedrijven

Een onafhankelijke jury beoordeelde de ontwerpen. Prijzen te winnen in verschillende categorieën (3e graad secundair onderwijs, hoger onderwijs, particulieren/makers/fablabs en bedrijven). De winnaars in elke categorie krijgen een geprint exemplaar van hun ontwerp (waarde tot 2000 euro). Daarnaast krijgen ze ook een trofee ter herinnering voor hun verdienste. 

Meld je aan via onderstaande knop en we sturen alle nodige info door. Bekijk enkele voorbeelden op onze voorbeeldpagina. Tips en basic-designrules voor3d printen in het algemeen vind je hier (onderwijs.Flam3d.be). Meer bepaald voor LBM/SLM: hier (3D hubs).

Inschrijvingen afgelopen.

Partners

Dankjewel aan deze partners die deze Challenge mee mogelijk maken:

advanced engineering_AE-logo-RGB.JPG

 

Banner-logo-metal3d.jpg