Metal 3D Challenge

Bij VIVES geloven we sterk dat in jou een creatieve ontwerper schuilgaat die met een innovatief ontwerp voor metaalprinten op de proppen kan komen! Ben je student, particulier of werk je in een bedrijf? Meld je aan en wie weet kun je binnenkort jouw model fysiek in handen nemen als winnaar van de Metal3D Challenge!

3D-printen in metaal is een zeer vernieuwende technologie, die het mogelijk maakt om complexe en tegelijk lichte en sterke objecten te ontwerpen. Daardoor vindt deze techniek ondertussen zijn weg in heel wat verschillende markten zoals het maken van prototypes, sieraden, medische apparatuur en functionele onderdelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en ontwerpers kunnen hun techniciteit de vrije loop laten. Dat laatste verwachten we dus ook van jou! Prijzen te winnen in verschillende categorieën (3e graad secundair onderwijs, hoger onderwijs, particulieren/makers/fablabs en bedrijven).

 De winnaars in elke categorie krijgen een geprint exemplaar van hun ontwerp (waarde tot enkele duizenden euro's). Met dank aan onze partners!

Doelgroep

 

Handig om weten

Meld je vooraf aan en we sturen je de nodige informatie via email. Ten laatste op donderdag 4 april 2019 dien je jouw ontwerp digitaal in, samen met een korte productpresentatie waarin je uitlegt waarvoor je ontwerp zal dienen. 

  • 3D-model (.stl, of .obj)
  • productpresentatie op een A4 (.pdf)

 

Gratis Feedbacksessies voor deelnemers: 13 maart @ RapidPro (NL) - 16 maart @ VIVES MAAKLAB

Een onafhankelijke jury beoordeelt de ontwerpen. Prijzen te winnen in verschillende categorieën (3e graad secundair onderwijs, hoger onderwijs, particulieren/makers/fablabs en bedrijven). De winnaars in elke categorie krijgen een geprint exemplaar van hun ontwerp (waarde tot 2000 euro). Daarnaast krijgen ze ook een trofee ter herinnering voor hun verdienste. 

Meld je aan via onderstaande knop en we sturen alle nodige info door. Bekijk enkele voorbeelden op onze voorbeeldpagina. Tips en basic-designrules voor3d printen in het algemeen vind je hier (onderwijs.Flam3d.be). Meer bepaald voor LBM/SLM: hier (3D hubs).

Doe mee!

Partners

Dankjewel aan deze partners die deze Challenge mee mogelijk maken:

Banner-logo-metal3d.jpg