twee personen worden begeleid door een mentor

Mentorenopleiding industriële wetenschappen en technologie

Begeleid jij graduaatsstudenten op de werkvloer? Het is een waardevolle taak, die je vast tot een goed einde wil brengen. Kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Dan kan je vanaf volgend academiejaar bij VIVES Technology terecht. Tijdens onze mentorenopleiding leren we je alles wat je nodig hebt. Op campus of online, jij kiest.

De mentorenopleiding is gericht op werkplekmentoren die een student (zullen) begeleiden tijdens het werkplekleren. Zowel mentoren met als zonder ervaring in het begeleiden van studenten zijn welkom. Deze vorming zet aan tot inspirerend en enthousiasmerend mentorschap.
De opleiding focust op vier inhoudelijke thema’s waar in de diepte ingegaan wordt op telkens een rol van de werkplekmentor, nl. de mentor als gids; de mentor als instructor; de mentor als coach en de mentor als evaluator.
Mentoren kunnen zich aanmelden voor het traject op de campus van Kortrijk dat bestaat uit vier sessies. In deze sessies krijgen de werkplekmentoren heel wat tips & tricks om hun rol op te nemen. Er is ook ruimte voor interactie en het uitwisselen van ervaringen. Na de opleiding kan je het geleerde toepassen in de praktijk.

Je kan je ook voor 1 of meerdere sessies afzonderlijk aanmelden. Daarnaast is er ook een online variant waar de werkplekmentoren 4 online leerpaden doornemen. Je kan als mentor ook voor dit traject aanmelden. Na aanmelding ontvang je (bv. 4 weken na elkaar elke week) een mail met de link naar het leerpad. Beide trajecten zijn gratis voor werkplekmentoren van VIVES Technology. Aanmelden kan tot 1 week voor de start van de activiteit. Annuleren kan tot 24u voor de start van de activiteit. Bij ‘no show’ zonder tijdige annulering wordt 25 euro aangerekend.

Ik meld me aan voor
Ik zal aanwezig zijn op de volgende sessies:
(14 januari 2022- 13u30-15u30)
(4 februari 2022 - 13u30-15u30)
(25 februari 2022 - 13u30-15u30)
(18 maart 2022 - 13u30-15u30)