Begeleid jij studenten op de werkvloer tijdens hun werkplekleren? Het is een waardevolle taak die je vast tot een goed einde wil brengen. Kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Ben je benieuwd naar wat de vier rollen van een mentor zijn en hoe je die kan invullen? Dan kan je bij ons terecht.

Infosessie

We bieden een een gratis infosessie aan waarin je kennis maakt met de rollen waarmee je als mentor tijdens het werkplekleren geconfronteerd wordt. Deze infosessie kan je online volgen.  De datum van de infosessie wordt in september 2024 meegedeeld.

Mentorenopleiding

Tijdens onze gratis mentorenopleiding leren we je alles wat je nodig hebt om de vier rollen van de mentor vorm te geven. In deze mentorenopleiding krijg je handenvol tips & tricks waarmee we je versterken als inspirerende en enthousiasmerende mentor. Alvast een tipje van de sluier: de vier rollen van de mentor zijn:

  1. de mentor als gids 
  2. de mentor als instructor 
  3. de mentor als coach
  4. de mentor als evaluator

Voor wie?

Of je nu al eerder studenten begeleidde of je dit jaar voor het eerst mentor wordt: je bent meer dan welkom. De opleiding is bedoeld voor iedereen die studenten van VIVES begeleidt op de werkplek.

Ruimer kan ook iedere werkplekmentor met interesse, aansluiten bij deze opleiding. Echter, er zijn per traject een beperkt aantal plaatsen en mentoren van VIVES-studenten krijgen voorrang.

Deze opleiding is NIET bedoeld mentoren van bachelorstudenten verpleegkunde. Voor hen is er een specifieke en verplichte mentorenopleiding verpleegkunde. Deze opleiding is betalend: (betalende) mentorenopleiding verpleegkunde van VIVES

Attest

Na de opleiding krijg je een attest van deelname voor de sessies waarop je aanwezig was en actief deelgenomen hebt.

Praktisch

De mentorenopleiding bestaat uit een traject van vijf bijeenkomsten en wordt twee keer per academiejaar georganiseerd. Het traject is een blended traject waarbij er zowel online als on campus sessies worden gegeven. Tijdens de online sessies worden theoretische modellen en inzichten gekaderd, tijdens de on campus sessies ligt de focus op het inoefenen en op actieve ervaringsuitwisseling. Tijdens elke sessie staan er twee concrete rollen centraal. De laatste sessie is een intervisiemoment waarin we terugblikken op de vier rollen en ervaringen uitwisselen. De data van de opleiding in acadeamiejaar 2024-2025 worden in september 2024 bekend gemaakt.

Sessie  Vorm  Rollen Wanneer Waar
Sessie 1  Online via MS teams De mentor als gids 
De mentor als instructor 
   
Sessie 2  On campus  De mentor als gids 
De mentor als instructor 
   
Sessie 3  Online via MS teams De mentor als coach 
De mentor als evaluator 
   
Sessie 4  On campus  De mentor als coach 
De mentor als evaluator 
   
Sessie 5  On campus  Intervisiemoment     

 

Kostprijs?

De mentorenopleiding is gratis voor werkplekmentoren van VIVES. Aanmelden kan tot 1 week voor de start. Annuleren kan tot 24 uur voor de start van de activiteit.

Aanmelden?

Hieronder kan je je aanmelden voor de infosessie en/of de mentorenopleiding.

Nog in twijfel? Ook na de infosessie waarin je kennis maakt met de rollen van de mentor krijg je nog de kans om je ook voor de mentorenopleiding aan te melden.

Meld je nu aan

Om praktische redenen kan je aanmelden voor de webinar tot een dag op voorhand en voor de volledige mentorenopleiding tot een week op voorhand.

Contact

Lies Demeulenaere

drie personen volgen les in een klas