Begeleid jij studenten op de werkvloer tijdens hun werkplekleren? Het is een waardevolle taak die je vast tot een goed einde wil brengen. Kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Ben je benieuwd naar wat de vier rollen van een mentor zijn en hoe je die kan invullen? Dan kan je bij ons terecht.

Infosessie

We bieden een een gratis infosessie aan waarin je kennis maakt met de rollen waarmee je als mentor tijdens het werkplekleren geconfronteerd wordt. Deze infosessie kan je online volgen. 

De infosessie in het eerste semester gaat door op donderdag 27/10/2022 van 17u tot 18u (afgelopen, niet meer mogelijk om in te schrijven).

In het tweede semester gaat de infosessie door op donderdag 16/02/2023 van 17u-18u.

Mentorenopleiding

Tijdens onze gratis mentorenopleiding leren we je alles wat je nodig hebt. 

In deze mentorenopleiding krijg je handenvol tips & tricks waarmee we je versterken je in jouw rol als inspirerende en enthousiasmerende mentor. De mentorenopleiding bestaat uit vier sessies. In elke sessie nemen we één rol van de mentor onder de loep.

Alvast een tipje van de sluier: de vier rollen van de mentor zijn:

 1. de mentor als gids 
 2. de mentor als instructor 
 3. de mentor als coach
 4. de mentor als evaluator

Voor wie?

Of je nu al eerder studenten begeleidde of je dit jaar voor het eerst mentor wordt: je bent meer dan welkom.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die studenten van VIVES begeleidt op de werkplek, behalve voor mentoren van bachelorstudenten verpleegkunde. Voor mentoren van studenten verpleegkunde is een een specifieke (betalende) mentorenopleiding verpleegkunde van VIVES

Praktisch

De opleiding bestaat uit vier online sessies (via MSTeams), telkens van 17u-19u. We de opleiding in het eerste semester én in het tweede semester. Je kan kiezen voor welke periode je je aanmeldt. Je kan je ook voor een of meerdere sessies afzonderlijk aanmelden.

De mentorenopleiding in het eerste semester gaat door op:  (afgelopen, niet meer mogelijk om in te schrijven)

 • 17 november 2022 - 17u-19u
 • 24 november 2022 - 17u-19u
 • 1 december 2022 - 17u-19u
 • 8 december 2022 - 17u-19u

De mentorenopleiding in het tweede semester gaat door op: 

 • 9 maart 2023 - 17u-19u
 • 14 maart 2023 - 17u-19u
 • 23 maart 2023 - 17u-19u
 • 30 maart 2023 - 17u-19u

Kostprijs?

De mentorenopleiding is gratis voor werkplekmentoren van VIVES. Aanmelden kan tot 1 week voor de start. Annuleren kan tot 24 uur voor de start van de activiteit.

Aanmelden?

Hieronder kan je je aanmelden voor de infosessie of de mentorenopleiding.

Wens je graag na de infosessie ook de mentorenopleiding te volgen? Dat kan uiteraard. Meld je hieronder dan zowel voor de infosessie als voor de mentorenopleiding aan.

Nog in twijfel? Ook na de infosessie waarin je kennis maakt met de rollen van de mentor krijg je nog de kans om je ook voor de mentorenopleiding aan te melden.

 

  Meld je nu aan

  Om praktische redenen kan je aanmelden voor de webinar tot een dag op voorhand en voor de volledige mentorenopleiding tot een week op voorhand.

  Contact

  Lies Demeulenaere

  drie personen volgen les in een klas