MaakLab

MaakLab is een inspirerend atelier waar volop wordt ingezet op co-creatie, de ontwikkeling van technische competenties én innovatie. Het vormt een uitdagende leeromgeving, met aandacht voor opleidingen, cross-over initiatieven, innovatieve dienstverlening, projectbegeleiding, prototyping, advies en toegepast onderzoek.

In MaakLab vind je de mensen, de kennis en de productiemiddelen om je ideeën vorm te geven. Het is een open atelier waar mensen elkaar vinden om samen te bouwen aan de wereld van morgen. MaakLab is er voor iedereen. Zowel studenten, professionelen, (jonge) ondernemers als creatievelingen die iets wil ontwerpen en maken, kunnen er terecht. Je kan er ideeën laten groeien door ze te testen, te delen en  prototypes te maken. Het is een inspirerende omgeving waar je jezelf kan ontwikkelen in ondernemerschap door samen te bouwen in een netwerk van gedreven makers.

De ruimtes in MaakLab worden door diverse opleidingen van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie gebruikt voor lessen en projecten. Daarnaast maken ook de andere studiegebieden gebruik van het Maaklab voor projectwerk.

Werkatelier

Er is in het Maaklab ook ruimte voor toegepast wetenschappelijk onderzoek, met de focus op het introduceren van nieuwe technologieën voor productie in West-Vlaanderen. MaakLab huisvest ook onderzoek en dienstverlening voor additive manufacturing-activiteiten. Misschien kan MaakLab ook voor jou iets betekenen?

Missie

Onze streek heeft nood aan makers en ondernemers. In MaakLab vinden jonge starters en studenten een laagdrempelig en toegankelijk atelier dat hen alle kansen biedt hun producten of diensten te ontwikkelen. Ze vinden er de steun van een professioneel netwerk met ervaring binnen het maakgebeuren en een goed uitgerust machinepark. Ook kleine en middelgrote ondernemingen kunnen genieten van de voordelen die MaakLab biedt. Zij kunnen er terecht om prototypes te maken en nieuwe producten te ontwikkelen.

Machinepark