• cube15.png

Liever zo! Samen positief handelen, ook bij probleemgedrag

Liever zo! Samen positief handelen, ook bij probleemgedrag aan VIVES Zuid

De visie op mensen met moeilijk gedrag grondig vernieuwen: wat kan je in de praktijk aanvangen en hoe krijg je uiteindelijk alle betrokkenen mee in dat denken? 

Hoe kun je in jouw visie op mensen met probleemgedrag rekening houden met brede maatschappelijke veranderingen? Met aandacht voor kwaliteit van leven, een goed bestaan. Met warme bejegening zorg voor mensen organiseren, door anders vasthouden, platgetreden paden te verlaten.

Dit congres is een uitgestoken hand aan iedereen om de schijnbare evidenties rond hoe we omgaan met probleemgedrag samen te (her)bekijken. De reflectie te maken waar we in Vlaanderen en Nederland momenteel staan met vernieuwde visies, trajecten en proefprocessen. Hoe kun je van onderuit je organisatiepraktijk vernieuwen? Welke invloed heeft dit op je zorgcultuur? Wat moet je doen om vernieuwing toe te laten? En maak je daarbij ook gebruik van wetenschappelijke en praktisch bewezen inzichten? Hoe ga je de zorgvrager betrekken bij dit kader?

‘Liever zo!’ een congres met een vooruitstrevende visie en ondersteuningsmodel, een planningsproces en diverse methodieken waaruit de praktijk rond omgaan met probleemgedrag verder moet kunnen groeien. Samen doen we het in de toekomst: ‘Liever zo! - ook bij probleemgedrag’.

Doelgroep 

Alle beleidsmakers, toezichthouders, professionele begeleiders en medewerkers, vrijwilligers, docenten en stagebegeleiders uit de brede sector van zorg en welzijn.  

Een initiatief van De Lovie vzw isw W.I.V. vzw en VIVES Hogeschool.

Congresprogramma

08.00 uur: Een warm onthaal met koffiekoek, koffie/thee/fruitsap

09.30 uur: Van harte welkom door Ronny Dierendonck, afgevaardigd bestuurder W.I.V. vzw

09.35 uur: Opening van het congres door Patrick Deferme, algemeen directeur De Lovie vzw. Je visie op mensen met moeilijk gedrag grondig vernieuwen. Wat kan je in de praktijk aanvangen... en hoe krijg je (uitein-delijk) alle medewerkers mee in dat denken?

09.50 uur: Werken aan een goed bestaan door Gijs van Gemert, voormalig hoogleraar in de zorg. Over de kenmerken van een brede(re) maatschappelijke transitie naar een vernieuwing van visie en praktijk in zorg en in welzijn. Een uitnodiging om de schijnbare evidenties te (her)bekijken. Hij verzorgt in de namiddag een workshop.

10.25 uur: Vernieuwing in visie en praktijk: Liever zo! door Luc Struye, ortho-agogisch directeur De Lovie vzw. Een voorstelling en concrete illustratie van de visie van De Lovie vzw in omgaan met probleemgedrag.

10.40 uur: Koffie en thee, stretchpauze

11.05 uur: Terug naar de bedoeling door Wouter Hart, organisatieadviseur Verdraaide Organisaties. Wat is er bij organiseren van zorg en welzijn nodig om de zorgvrager, de bewoner, de leerling, de patiënt of burger werkelijk tot de start van de oplossing te maken? Hij verzorgt in de namiddag een workshop.

12.40 uur: Lunch

13.40 uur: Eerste reeks workshops

15.00 uur: Lokaalwissel

15.10 uur: Tweede reeks workshops

16.30 uur: Netwerken bij een drankje en borrelhapjes

Meer informatie en inschrijvingen

Meer informatie over het programma en de sprekers vind je in de congresfolder en op www.wiv.be.

wivlogo.jpg
Deel dit via
Congres volzet!

donderdag 21 november 2019 van 9u-17u

Deelnameprijs: € 110 p.p.
Reductietarieven op www.wiv.be
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Pieter Stockmail mij
Ontvang de brochure