• cube15.png

Liever zo! Samen positief handelen, ook bij probleemgedrag

Liever zo! Samen positief handelen, ook bij probleemgedrag aan VIVES Zuid

De visie op mensen met moeilijk gedrag grondig vernieuwen: wat kan je in de praktijk aanvangen en hoe krijg je uiteindelijk alle betrokkenen mee in dat denken? 

Hierover spreken Gijs van Gemert, Hollands meester en auteur van 'Zorgzaamheid organiseren' en Wouter Hart, succesvol Nederlandse auteur van boeken als 'Verdraaide organisaties - terug naar de bedoeling' en 'Anders vasthouden.

Zij nodigen iedereen uit de schijnbare evidenties binnen het kader van omgaan met probleemgedrag te herbekijken en van onder uit de praktijk te vernieuwen en dit vanuit schijnbare onbenulligheden. Dit met een zeer positieve en verfrissende kijk.

In de namiddag houden zij één of meer masterclasses en zijn er inspirerende workshops met Marjolein Herps over beeldvorming en etikettering, Gerda De Kuiper over gevolgen van medicatie, Filip Morisse over gedragsbenadering, Hans Van Wouwe over Triple C en diverse individuele getuigenissen over de bejegening van specifieke zorgvragers in een professionele en natuurlijke context van begeleiding. Een congres met vooruit strevend ondersteuningsmodel, een planningsproces en diverse methodieken waaruit de praktijk in omgaan met probleemgedrag verder moet kunnen groeien. 

Doelgroep 

Alle beleidsmakers, toezichthouders, professionele begeleiders en medewerkers, vrijwilligers, docenten en stagebegeleiders uit de brede sector van zorg en welzijn.  

Een initiatief van De Lovie vzw isw W.I.V. vzw en VIVES Hogeschool.

Meer informatie en inschrijvingen

Meer informatie over het programma en de sprekers vind je binnenkort op www.wiv.be.

wivlogo.jpg
Deel dit via

donderdag 21 november 2019 van 9u-17u