Levende bibliotheek in VIVES campus Kortrijk

Zin in een goed verhaal? Spreek met een Levend boek! Dat kan op dinsdag 12 december 2017 van 15u tot 18u in de campusbibliotheek van VIVES Campus Kortrijk.

In een Levende bibliotheek vind je geen papieren boeken. Je ontmoet er mensen van vlees en bloed, mensen met een inspirerend verhaal over verlies, hoop, herstel, verdriet, geluk, ziekte … Elk verhaal is het begin van een goed en persoonlijk gesprek. Een op een.

Praten met een Levend boek is de beste remedie tegen vooroordelen en taboes. Een overzicht van de Levende boeken vind je in de campusbibliotheek. Vanaf eind november 2017 kun je in de bibliotheek kaften of flappen van Levende Boeken vinden met een korte schets van de verschillende levensverhalen. Je kiest het verhaal dat jou het meeste aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal aan de hand van een persoonlijk gesprek.

Een Levend boek reserveren kan vanaf 1 december 2017 via [email protected].

Over de Human Library

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

levendebieb.png
Deel dit via