Maaklab

Het Maaklab is een inspirerend atelier waar volop wordt ingezet op co-creatie, de ontwikkeling van technische competenties én innovatie. Het vormt een uitdagende leeromgeving, met aandacht voor opleidingen, cross-over initiatieven, innovatieve dienstverlening, projectbegeleiding, prototyping, advies en toegepast onderzoek.

In het Maaklab vind je de mensen, de kennis en de productiemiddelen om je ideeën vorm te geven. Het is een open atelier waar mensen elkaar vinden om samen te bouwen aan de wereld van morgen. Het Maaklab is er voor iedereen. Zowel studenten, professionelen, (jonge) ondernemers als creatievelingen die iets wil ontwerpen en maken, kunnen er terecht. Je kan er ideeën laten groeien door ze te testen, te delen en  prototypes te maken. Het is een inspirerende omgeving waar je jezelf kan ontwikkelen in ondernemerschap door samen te bouwen in een netwerk van gedreven makers.

Werkatelier

Er is in het Maaklab ook ruimte voor toegepast wetenschappelijk onderzoek, met de focus op het introduceren van nieuwe technologieën voor de maakindustrie in West-Vlaanderen. Het Maaklab huisvest ook onderzoek en dienstverlening voor additive manufacturing-activiteiten. Misschien kan het Maaklab ook voor jou iets betekenen ?

Missie

Bekijk ons machinepark

Opleidingen

De labo's in het MAAKLAB worden door diverse IWT-opleidingen gebruikt voor lessen en projecten. Daarnaast maken ook de andere studiegebieden gebruik van het Maaklab voor projectwerk.

Volgende opleidingen krijgen les in het Maaklab:

Feedbacksessies voor deelnemers aan de Metal3D Challenge: 13 [email protected] RapidPro (NL) - 16 Maart @ VIVES Maaklab