Mentorendag studiegebied onderwijs in Kortrijk

Op woensdag 25 november 2020 organiseert het studiegebied onderwijs van VIVES Kortrijk de eerste mentorendag van dit academiejaar. We verwelkomen dan graag alle mentoren die dit jaar een student begeleiden uit onze educatieve bachelor kleuteronderwijs, onze educatieve bachelor lager onderwijs en onze bachelor na bachelor buitengewoon onderwijs.

Ook iedereen die geïnteresseerd is in actuele thema’s in het onderwijslandschap is welkom. In het onderwijsgebouw op de VIVES-campus te Kortrijk gaan die dag immers verschillende sessies door die een licht laten schijnen op de steeds veranderende onderwijscontext.

Programma

09u00 - Onthaal
09u15 - Welkomstwoord door de opleidingshoofden
09u30 - Sessie 1
11u00 - Pauze
11u15 - Sessie 2
12u30 - Gratis broodjeslunch met een drankje
13u30 - Sessie 3
15u00 - Afsluiting met koffie

Keuzesessies 1 (09u30-11u00)

Kleuters aan de pen? Schrijfmotorische vaardigheden in de kleuterklas 

There's no such thing as bad weather, there are only bad clothes (deel 1)

ADHD, wat doe je ermee?

Vrij werkmoment in de bibliotheek 

Keuzesessies 2 (11u15-12u30)

Klas-anders

There's no such thing as bad weather, there are only bad clothes (deel 2)

Het onderwijs na corona? Impact op onze leeromgevingen

Vrij werkmoment in de bibliotheek

Keuzesessies 3 (13u30-15u00)

Begeleiden versus evalueren van stagiairs, mijn rol als mentor

Computationeel denken

GPV

Vrij werkmoment in de bibliotheek

Deze navorming is gratis, maar aanmelden is wel verplicht via het onderstaande aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 19 november 2020 of tot de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is. Wenst u slechts één of twee sessies mee te volgen en dus niet de volledige dag bij te wonen, dan kan u dit aangeven bij het aanmelden.

Wie op deze dag een afstudeerder op stage heeft, kan de student de klas laten overnemen (afstudeerders mogen nl. voor een beperkte tijd alleen in de klas staan).

Een veilig bezoek

Hogeschool VIVES ziet erop toe dat al zijn activiteiten in de meest veilige omstandigheden plaats kunnen vinden, conform de geldende COVID-19-voorschriften. We vragen alle aanwezigen vriendelijk zich strikt aan alle COVID-19-maatregelen op onze campus te houden, een mondmasker mee te brengen en te dragen waar en wanneer dit vereist is. Bij binnenkomst van onze gebouwen zullen we je bovendien vragen contactgegevens achter te laten, uitsluitend voor tracingdoeleinden. Deze worden veertien dagen na de activiteit vernietigd en niet voor marketingdoeleinden gebruikt. Om dezelfde reden is het aantal deelnemers per activiteit gelimiteerd. We kunnen niet meer mensen toelaten dan wettelijk is voorgeschreven.

Deel dit via