Inschrijven voor een bacheloropleiding

Om je in te kunnen schrijven voor een bacheloropleiding, moet je voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor professionele bacheloropleidingen. Selecteer hieronder de stad waar je aan VIVES wil gaan studeren:

Brugge  Kortrijk  Oostende  Roeselare  Torhout

Je kunt je volledig online inschrijven (definitief) of langskomen op een van onze campussen tijdens de openingstijden van de dienst Studentenzaken.

 Je ontvangt bij inschrijving een rekeningoverzicht ter betaling. Je hoeft op het moment van inschrijving dus geen betaling te doen; alles gebeurt via overschrijving achteraf.

Wat je zeker moet meebrengen om je in te kunnen schrijven:

  • bewijs van online registratie (als je deze stap vooraf hebt gedaan);
  • je identiteitskaart;
  • brief toekenning vorige studietoelage indien van toepassing of aanvraagformulier studietoelage voor het nieuwe academiejaar;
  • een kopie van je diploma secundair onderwijs indien je dit behaalde voor 2000. Diploma's die na deze datum zijn behaald, kunnen we zelf opvragen.

Nadat je definitief bij ons bent ingeschreven, ontvang je een welkomstpakket, informatie over je startdag, je officiële inschrijvingsdocumenten en je studentenkaart. Je bent dan helemaal klaar om bij VIVES van start te gaan.

Inschrijven voor een opleiding op afstand

Inschrijvingen voor opleidingen in afstandsonderwijs zijn voor elke opleiding een beetje anders. Via deze inschrijvingspagina kies je het juiste vertrekpunt voor je inschrijving voor onderwijs op afstand.