Inschrijven voor 2018-2019

Welkom bij VIVES! Starten met een opleiding aan een hogeschool is een belangrijke stap. We zijn blij dat je voor ons kiest, en helpen je graag om je inschrijving zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. VIVES maakt als hogeschool deel uit van de Associatie KU Leuven en als je je bij ons inschrijft, schrijf je je eigenlijk in bij de associatie. 

Met deze pagina start je het inschrijfproces om een bacheloropleiding of voortgezette opleiding aan VIVES te volgen. Om je in te schrijven voor een permanente vorming, verwijzen we je graag door naar de pagina's van deze opleidingen zelf.

Om je in te kunnen schrijven, moet je voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor bacheloropleidingen of graduaatsopleidingen. Voor voortgezette opleidingen (banaba's, verkorte studieroutes en postgraduaten) gelden aanvullende toelatingsvoorwaarden.

Schrijf je nu in!

Online registreren voor een opleiding in dagonderwijs

Een opleiding in dagonderwijs is een opleiding die overdag gegeven wordt aan een van onze campussen. Het gaat om bacheloropleidingen, graduaatsopleidingen, bachelor-na-bacheloropleidingen, verkorte studieroutes, specialisation programmes en postgraduaten. Definitief inschrijven kan alleen maar op een van onze campussen zelf, maar je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker als je je vooraf online registreert in ons systeem. Op die manier kun je eventuele wachtrijen bij de onlineregistratie op de campus overslaan.

Kies waar je wil gaan studeren om de online registratie te starten:

Brugge  Kortrijk  Oostende  Roeselare  Torhout

Tip: deze registratie lukt het beste op een gewone computer, niet op een smartphone of tablet. Lukt het niet of zit je met vragen? Dan kun je deze online registratie ook gewoon bij ons op de campus komen doen. Daar staan we je graag bij met raad en daad.

Definitief inschrijven in dagonderwijs

Om je definitief in te schrijven, moet je langskomen op een van onze campussen tijdens de openingstijden van de dienst Studentenzaken.

 Je ontvangt bij inschrijving een factuur ter betaling. Je hoeft op het moment van inschrijving dus geen betaling te doen; alles gebeurt via overschrijving achteraf.

Wat je zeker moet meebrengen om je in te kunnen schrijven:

  • bewijs van online registratie (als je deze stap vooraf hebt gedaan);
  • je identiteitskaart;
  • een kopie van je diploma secundair onderwijs indien je dit behaalde voor 2000. Diploma's die na deze datum zijn behaald, kunnen we zelf opvragen.

Nadat je definitief bij ons bent ingeschreven, ontvang je een welkomstpakket, informatie over je startdag, je officiële inschrijvingsdocumenten en je studentenkaart. Je bent dan helemaal klaar om bij VIVES van start te gaan.

Inschrijven voor een opleiding op afstand

Inschrijvingen voor opleidingen in afstandsonderwijs zijn voor elke opleiding een beetje anders. Via deze inschrijvingspagina kies je het juiste vertrekpunt voor je inschrijving voor onderwijs op afstand.