Welkom bij VIVES! Starten met een opleiding aan een hogeschool is een belangrijke stap. We zijn blij dat je voor ons kiest, en helpen je graag om je inschrijving zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. VIVES maakt als hogeschool deel uit van de Associatie KU Leuven en als je je bij ons inschrijft, schrijf je je eigenlijk in bij de associatie. 

Met deze pagina start je het inschrijfproces om een bacheloropleiding of voortgezette studie aan VIVES te volgen. Om je in te schrijven voor een permanente vorming, verwijzen we je graag door naar de pagina's van deze opleidingen zelf.

Inschrijven voor dagonderwijs

Een opleiding in dagonderwijs is een opleiding die overdag en/of 's avonds gegeven wordt aan een van onze campussen. Het gaat om bacheloropleidingen, graduaatsopleidingen, bachelor-na-bacheloropleidingen, verkorte studieroutes, micro degrees (getuigschriften) en postgraduaten.

Je kunt je voor academiejaar 2023-2024 volledig online inschrijven (definitief) of langskomen op een van onze campussen. De openingsuren vind je hier.

Online registratie

Om je online registratie te starten, klik je op onderstaande knop. Daarmee start je de inschrijvingsmodule op. Zoek in de inschrijvingsmodule jouw opleiding op en klik op de knop Inschrijven. Hou er rekening mee dat verschillende opleidingen zowel in verschillende varianten (bachelor, graduaten, etc.) en op verschillende campussen georganiseerd worden. Vergewis je ervan dat je je inschrijft voor de juiste opleiding op de campus van jouw keuze voor je de online registratie start.

Bekijk het filmpje voor meer informatie over hoe de inschrijvingsprocedure verloopt:

Inschrijven voor een opleiding op afstand

Inschrijvingen voor opleidingen in afstandsonderwijs zijn voor elke opleiding een beetje anders. Via deze inschrijvingspagina kies je het juiste vertrekpunt voor je inschrijving voor onderwijs op afstand.