Ontwerptechnologie

ontwerp- en productietechnologie
ontwerp- en productie-technologie

Bachelor in de ontwerp- en productietechnologie aan VIVES Zuid

In deze opleiding kom je als creatieve ontwerper én constructeur volledig aan je trekken. Het is een veelzijdige, praktijkgerichte opleiding die steunt op drie pijlers: ontwerpen, productietechnieken en technologische vormgeving. De nadruk ligt niet enkel op het ontwerp, maar evenzeer op de realisatie ervan.

Waar kan ik dit volgen?
Ontwerpen, productietechnieken en technologische vormgeving studeren
Ontwerp- en productietechnologie student

In een stimulerende leeromgeving maak je kennis met actuele innovatieve ontwerptechnieken (CAD tekenen, rapid prototyping). Je leert alles over de klassieke en over de nieuwe, opkomende productietechnieken. Via hoorcolleges, uitgebreide labosessies en projecten krijg je de technologische basisprincipes onder de knie van mechanica, elektriciteit en materialenleer.

Het diploma bachelor in de ontwerp- en productietechnologie kent een brede technische vorming met twee afstudeerrichtingen: kunststofverwerking en ontwerp- en productietechnologie.

  • Wil je weten hoe je op een snelle en doeltreffende manier tot een goed product of een effectief werkende machine komt? Bekijk dan zeker wat de afstudeerrichting ontwerp- en productietechnologie te bieden heeft. De klemtoon ligt op mechanisch ontwerp, automatiseringstechnieken en werktuigbouwkunde.

  • Wil je alles leren over het ontwerpen en maken van kunststofproducten én de bijhorende tooling? Dan moet jij zeker de mogelijkheden van de afstudeerrichting kunststofverwerking bekijken. De klemtoon ligt op het ontwerp van kunststofproducten en de daarbij horende verwerkingsprocessen.
ontwerp- en productietechnologie studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Afstudeerrichtingen van ontwerp- en productietechnologie

Kunststofverwerking

Kunststof is een materiaal dat enorme mogelijkheden biedt om producten beter, lichter en goedkoper te maken. De industrie heeft grote nood aan afgestudeerden die met hun kennis én parktijkervaring, creatieve en produceerbare oplossingen kunnen bieden aan de innoverende kunststofindustrie in Vlaanderen. 

Ontwerp- en productietechnologie

Ben je geboeid door productietechnieken, mechanisch ontwerp en onderhoud van geautomatiseerde machines en uitrustingen? Zijn klassieke en nieuwe, opkomende productiechnieken jouw ding?

Hoeveel kost mijn studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met mijn studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >