Luchtvaarttechnologie student achter computer

luchtvaarttechnologie
luchtvaart-technologie

Bachelor in de luchtvaart, afstudeerrichting luchtvaarttechnologie aan VIVES Noord

Zie je een grote variëteit aan taken zoals onderhoud van vliegtuigen en helikopters, planning, inspectie van luchtwaardigheid en luchthavenbeheer als jouw ding? Of zegt ontwerper en operator van onbemande vliegtuigen je meer? Wil je bovendien al denken aan de toekomst en kiezen voor een opleiding die een vlotte tewerkstelling garandeert? Dat kan via de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie aan VIVES - uniek in Vlaanderen!

Waar kan ik dit volgen?
Jouw toekomst in de luchtvaart: aan de grond of in de lucht
Vliegtuig in hangar

De luchtvaartactiviteit is in Vlaanderen heel divers. Enerzijds zijn er de vele nichegerichte bedrijven die instaan voor het ontwerp, de productie en de toelevering van deelsystemen en anderzijds vormt de directe en indirecte dienstverlening op en rond de luchthavens ook voor Vlaanderen de belangrijkste bron van directe en indirecte tewerkstelling. Met een constante wereldwijde groei in de luchtvaart, ben je in deze sector aan het goede adres voor tewerkstelling.

In het laatste jaar van je opleiding specialiseer je je verder. Ofwel kies je voor de specialisatie bemande luchtvaarttechnologie, waar je o.a. meer leert over vliegtuigonderhoud en vliegtuigproductietechnieken, of voor de specialisatie Unmanned Aircraft Systems, waar je alles leert over drone design, drone manufacturing en drone maintenance.

Tijdens je opleiding wordt je betrokken in de onderzoeksprojecten zodat je steeds mee bent met de nieuwste evoluties in deze innoverende sectoren. Wij spitsen ons toe op bijvoorbeeld MRO (Maintenance, Repair and Overhaul) met het optimaliseren van vliegtuig- en helikopteronderhoud. We zijn ook heel actief in het VIVES DroneLab met de ontwikkeling van industriële dronetoepassingen.

luchtvaarttechnologie studeren
luchtvaart-technologie studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Specialisaties van de bachelor in de luchtvaart

hangar met vliegtuig

Bemande luchtvaarttechnologie

Wie kiest voor de specialisatie bemande luchtvaarttechnologie, verdiept zich onder meer in helikopter- en propellersystemen, vliegtuigonderhoud, vliegtuigproductietechnieken, avionica, turbinemotoren en luchtvaartwetgeving.

Unmanned Aircraft systems

Het gebruik van drones (officieel: Remotely Piloted Aircraft Systems of RPAS) en het aantal toepassingen ervan nemen razendsnel toe. VIVES volgt deze technologie al langer en onderzoekt onder meer in zijn expertisecentrum hoe drones voor diverse doelen ingezet kunnen worden.

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >