Luchtvaart cockpit

luchtvaart

Bachelor in de luchtvaart aan VIVES Noord

Luchtvaart studeren, dan denken heel wat Belgische studenten dat ze daarvoor naar het buitenland moeten. Niets is minder waar: al ruim dertig jaar is er ook een hogeschool die zich in Vlaanderen profileert als een expertisecentrum voor luchtvaartopleidingen: VIVES. Jaarlijks studeren meer dan 150 studenten aan zee om kennis op te doen van het vliegend gebeuren, en dit allemaal in een EASA gecontroleerde omgeving.

Waar kan ik dit studeren?
Studeer luchtvaart aan zee
Luchtvaart opleidingscentrum

In ons opleidingscentrum beschikken we over simulatoren, helikopter, motoren, windtunnels en natuurlijk: onze eigen vliegtuigen. Denk aan iets, we hebben het voor jou als toekomstig luchtvaartprofessional!

Een diploma als bachelor in de luchtvaart kan je bij VIVES behalen aan de hand van twee verschillende afstudeerrichtingen: aspirant-lijnpiloot en luchtvaarttechnologie. Binnen de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie kan je je specialiseren in bemande luchtvaarttechnologie of in Unmanned Aircraft Systems, onbemande systemen die je natuurlijk beter kent als drones.

Tijdens je opleiding word je betrokken in de onderzoeksprojecten zodat je steeds mee bent met de nieuwste evoluties in deze innoverende sectoren. Meer info kan je hier vinden:

  • MRO (Maintenance, Repair and Overhaul): optimaliseren van vliegtuig- en helikopteronderhoud
  • DroneLab: ontwikkeling van drone toepassingen
Luchtvaart studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingtype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit studeren?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

Meer info

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

Meer info