Hernieuwing Rescert certificaat warmtepompen

Hernieuwing Rescert certificaat warmtepompen

Wil je het certificaat van bekwaamheid warmtepompen hernieuwen? Als je slaagt voor deze bijscholing, wordt je erkenningsperiode verlengd.

Waar kan ik dit volgen?

Vernieuw je certificaat warmtepompen

Hernieuw je certificaat warmtepompen vlotjes bij VIVES.

Hernieuwing Rescert certificaat warmtepompen volgen

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

VIVES Box mini-aula

Voor Wie

Wil je het certificaat van bekwaamheid warmtepompen hernieuwen? Wanneer je slaagt voor deze bijscholing, wordt je erkenningsperiode verlengd.

Iedereen die in het bezit is van het bekwaamheidsattest warmtepompen, erkend door RESCert kan aan deze bijscholing deelnemen.

Wanneer

Het bekwaamheidsattest Rescert warmtepompen  dient na 7 jaar hernieuwd te worden.

De bijscholing informeert over recente wijzigingen in het vakgebied, zowel wat betreft de wetgeving als nieuwe ontwikkelingen en kan maximaal 2 jaar voor de vervaldatum gevolgd worden.

Opgelet: de vervaldatum van het oorspronkelijke attest mag niet overschreden worden alvorens de bijscholing te volgen, ook de aanvraag ter verlenging van het certificaat moet ingediend worden bij RESCert voor de vervaldatum. Indien je te laat hernieuwd dien je de volledige opleiding opnieuw te volgen.

 

Procedure

Na inschrijving op de hernieuwingscursus ontvang je de syllabus. Dit is een tekst met een 50 à 200 vragen met antwoorden. Elk antwoord wordt gevolgd door een meer gedetailleerde uitleg. Hiervan wordt verwacht dat de cursist deze op voorhand heeft ingestudeerd, voordat hij/zij de bijscholing volgt.

De kandidaat stuurt tijdig zijn/haar vragen door aan de VIVES zodat de lesgever de vragen kan voorbereiden en bespreken in de bijscholing. De wijze waarop de vragen kunnen gesteld worden, wordt doorgegeven na de inschrijving.

Elke kandidaat is vervolgens verplicht een bijscholing te volgen van minstens 3 uur in onze erkende opleidingsinstelling. Ook de op voorhand gestelde vragen worden hier behandeld.

Na de bijscholing en voor de vervaldatum van de geldigheid van jouw certificaat leg je een examen af in een erkende exameninstelling. Dit examen bestaat uit 15 meerkeuzevragen. Elke vraag komt uit de syllabus. Na slagen op dit examen krijg je een getuigschrift, daarmee kun je zelf een verlenging van jouw certificaat aanvragen. Om te slagen dien je 60% te behalen. Er is geen giscorrectie.

Praktisch

Data

17 november van 18u tot 22u. opfrissingscursus met aansluitend examen.

Kostprijs

150 Euro wordt ingericht vanaf 8 inschrijvingen

 

bankkaart

Kmo-portefeuille

Deze opleiding komt volledig in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille.
Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding.
Erkenningsnummer VIVES-zuid: DV.O101992