Elektromechanica

elektromechanische systemen

elektro-mechanische systemen
Graduaat in de elektromechanische systemen aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Installeer, onderhoud en herstel elektromechanische systemen. Ontwikkel sterke praktijkkennis van elektriciteit, mechanica, pneumatica en hydraulica.

Studeer de opleiding onderhoudstechnieken
Student elektromechanica

Onderhoudstechnieker van elektrische installaties is het grootste knelpuntberoep in Vlaanderen. Als jij graag sleutelt aan elektromechanische machines en geboeid bent door mechanica, elektriciteit en automatisering, liggen de vacatures binnenkort voor het rapen.

  • Elektromechanische systemen installeren, onderhouden en repareren: dat leer je allemaal al doende.
  • De focus ligt op praktijk: je oefent alle leerstof in labo's en gaat vanaf het tweede semester al in een bedrijf ervaring opdoen.
  • Wil je deze opleiding graag volgen naast je werk? Dan kan je de opleiding volgen in avondonderwijs (Kortrijk).

3 redenen om elektromechanische systemen te studeren bij VIVES

  • Nummer 1 knelpuntberoep
    In de knelpuntberoepenlijst van VDAB staat technicus van industriële installaties op één. Het diploma elektromechanische systemen is zo het meest gevraagde diploma op de arbeidsmarkt. Werk gegarandeerd.
  • 2/3 praktijk
    In deze opleiding leer je sleutelen, monteren, schakelen en meten. Dat doe je door een combinatie van technische theorie, labo's en praktijkervaring in een bedrijf. Je leert alle technische vaardigheden om meteen na je afstuderen full-time mee te draaien in een industriële, geautomatiseerde omgeving.
  • Je kunt alle kanten uit
    Doordat de industrie volledig automatiseert, is er in elke sector vraag naar onderhoudstechniekers. Niet alleen de typische mechanicasector, maar ook de voeding, chemie, petrochemie en bouw.

 

Elektromechanische systemen studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Brochures

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.