planning

elektromechanica

Bachelor in de elektromechanica aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Elektromechanica staat naast het creatief, dynamisch en polyvalent ontwerpen van machines ook voor hernieuwbare energie, automatisering en onderhoud van technische installaties. De opleiding bachelor in de elektromechanica is de breedste technologie-opleiding in het hoger onderwijs.

Waar kan ik dit volgen?
Studeer elektromechanica en leer alles over elektrotechniek, mechaniek, automatisering en vormgeving
Elektromechanica groepswerk

Elektromechanica gaat over mechatronica, elektrotechniek, mechanica, automatisering, energietechnologie, vormgeving, materialen, ontwerp en technische installaties. De opleiding zoekt studenten die geboeid zijn door technologie, om het even of ze uit het algemeen vormend of het technisch secundair onderwijs komen.

Bachelors in de elektromechanica zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt door hun brede opleiding. De hoge loonkost dwingt bedrijven om altijd maar verder te automatiseren. Onze afgestudeerden staan in voor het ontwerp, de engineering, de productie, de installatie en het onderhoud van die moderne technologie.

Elektromechanica studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Afstudeerrichtingen van de bachelor in de elektromechanica

studenten elektronica

Automatisering

Elektromechanica staat voor creatief, dynamisch en polyvalent. Elektromechanica gaat over mechatronica, elektriciteit, mechanica, automatisering, hernieuwbare energie, vormgeving, materialen, ontwerp, machines ...

Elektromechanica

Elektromechanica gaat over elektriciteit, mechanica, automatisering, hernieuwbare energie, vormgeving, materialen, ontwerp en machines. De opleiding zoekt studenten die geboeid zijn door technologie, om het even of ze uit het algemeen vormend of het technisch secundair onderwijs komen.

Klimatisering

Wil je alles over klimatiseringsinstallaties te weten komen? Heb je als doel alle geheimen over ontwerp, realisatie, afregeling, onderhoud, inplanting, economische exploitatie en installatiebeheer van klimatiseringsapparatuur te ontcijferen?

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >