Creative Digital Design studenten laptop
Graduaat industriële informatica, afstudeerrichting multimedia aan VIVES Noord

Creative Digital Design

Graduaat industriële informatica, afstudeerrichting multimedia, keuzetraject Creative Digital Design aan VIVES Noord

Ons leven speelt zich vandaag de dag veelal online af. We bezoeken veel websites, platformen en apps die ons visueel verwennen met inhoud die in een mooie lay-out verpakt zit. Ben jij iemand die zich aangesproken voelt door deze online content en alles wat erbij hoort? Ben je een creatieve duizendpoot die deze online boodschap grafisch en visueel wil vormgeven? Ben je technisch sterk om websites te bouwen en te onderhouden? Als dit als muziek in je oren klinkt, dan is deze opleiding geknipt voor jou.

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

grafisch en visueel vormgeven van online inhoud van websites, platformen en apps
Creative Digital Design laptop

Ben je een creatieve duizendpoot die gefascineerd is door beeld en geluid, het internet en sociale media? Wil je naast je grafische skills en je creativiteit ook sterk staan op vlak van hedendaagse webtechnologieën? Wil je veel praktijkervaring opdoen vooraleer je als een professional aan de slag gaat?

Ons doel binnen het keuzetraject Creative Digital Design van het graduaat industriële informatica - multimedia is jou opleiden tot de beste digitale grafische vormgever: niet alleen leer je werken met de nieuwste en belangrijkste designsoftware en -tools, we leren je ook hoe je ze op een planmatige en projectmatige manier in kan zetten om een totaalproduct af te leveren: een top-notch website met CMS, een webshop, of via digitale marketing een social media-plan voor een bedrijf opzetten.

In het keuzetraject Creative Digital Design van het graduaat industriële informatica - multimedia word je getraind in sociale vaardigheden om op een goede manier met jezelf, je collega’s en je werk om te gaan. Na twee jaar heb je een diploma in handen waarmee je aan de slag kan als front-end ontwerper van websites, webdeveloper of grafisch vormgever.

CREATIVE DIGITAL DESIGN STUDEREN

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Je wordt een expert in HTML, CSS en Javascript om front-end websites te ontwikkelen. Daarbij maak je gebruik van allerlei vaardigheden uit grafisch design, design thinking en ICT-tools (o.a. Photoshop en Illustrator) om de visuele content vorm te geven. We staan ook stil bij de technische aspecten van het hele online gebeuren. Een website of een CMS opzetten en beheren, gecombineerd met aspecten uit de digitale economie (webshops en marketing) maken van jou een direct inzetbare kracht in een bedrijf.

Studente creative digital design en laptop

Hoelang doe ik over deze opleiding?

Deze opleiding duurt twee jaar in dagonderwijs en heeft een studieomvang van 120 studiepunten. Graduaatsopleidingen bereiden voor op een beroep, maar ze bereiden je ook voor op de doorstroom naar een professionele bacheloropleiding in het hoger onderwijs. Als je de opleiding tot een goed einde brengt behaal je het diploma van gegradueerde.

Fotocamera

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

Door onze permanente evaluatiemethode hoef je nooit grote hoeveelheden leerstof te verwerken en krijg je snel feedback over je vorderingen. Na elke zeven weken les volgt een evaluatieweek. Afhankelijk van de studie die je kiest, zijn flexibele instap- en evaluatiesystemen mogelijk. Op die manier kan je je studie laten aansluiten bij je eigen situatie en je ambities. Het einddoel is jou als vakman of -vrouw klaar te stomen, zodat je al op je eerste werkdag van je nieuwe job actief kan meewerken. Daardoor kan je ook betere loonvoorwaarden bedingen.

JV
 Quote signs

Ik zou heel graag grafisch designer worden of anders front-end developer. Aangezien het een heel praktische opleiding is en er echt gefocust wordt op de ontwikkeling van je grafische skills en de verschillende soorten software, denk ik dat ik daar na twee jaar helemaal klaar voor zal zijn.

lesinhoud
Creative Digital Design

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat onder andere boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

We zijn een opleiding met de term 'digital' in onze naam. We problemen zo veel mogelijk het studiemateriaal in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video) aan te bieden. Er zijn nog enkele studiematerialen in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken). 

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Boeken- en syllabilijsten vind je op de pagina met de Startinformatie van jouw opleiding.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche.

Vakken en inhoud

Je hebt geen voorkennis nodig, iedereen kan aan de opleiding beginnen. Tijdens het eerste jaar werken we aan de basis skills zoals grafisch ontwerpen, fotografie, fotobewerking, filmen, videobewerking, digitale marketing, webdesign met HTML, CSS en Javascript, databanken. Je kan meteen een klein project afwerken. In het tweede jaar verdiepen we je kennis zodat je websites kan ontwikkelen die inspelen op de noden van de gebruiker, je leert een CMS of een webshop op te zetten. Je krijgt les in kleine groepen. Je zal veel aan je ICT-vaardigheden werken in praktijksessies en projecten, zodat je altijd op een actieve manier bezig bent. Je gaat aan de slag op je eigen laptop.

Hier vind je de ECTS-fiche van deze opleiding. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien.

Lessentabel

Download hier de lessentabel met een overzicht van de verschillende opleidingsonderdelen in de eerste en tweede fase van je opleiding. Voor meer gedetailleerde informatie per opleidingsonderdeel, kan je de officiële ECTS-fiches van alle vakken bekijken.

210111_curriculum_website.pdf

Studiemateriaal

We zijn een opleiding met de term 'digital' in onze naam. We problemen zo veel mogelijk het studiemateriaal in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video) aan te bieden. Er zijn nog enkele studiematerialen in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken). 

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Boeken- en syllabilijsten vind je op de pagina met de Startinformatie van jouw opleiding.

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie Creative Digital Design?
Verder studeren

Verder studeren

Je kan je bachelordiploma binnen tal van IT-opleidingen behalen - aan jou enkel nog de keuze of je voor een business oriented of technology oriented traject gaat.

aan de slag

Aan de slag

Na twee jaar heb je een diploma in handen waarmee je aan de slag kan als:

  • Webdeveloper
  • front-end webdeveloper
  • digitaal grafisch vormgever
  • ontwerper van digitale communicatie