Lezing In Search of Humanity: Samira Bendadi

Samira Bendadi is geboren in 1966, heeft gewerkt als journaliste voor verschillende Vlaamse media, maar sinds 2004 voornamelijk voor MO* magazine. Ze is gespecialiseerd in Noord-Afrika en het Midden-Oosten maar schrijft ook over migratie, asiel en minderheden.

Op basis van de ontmoetingen en de gesprekken die Samira Bendadi heeft gevoerd naar aanleiding van de tentoonstelling en het boek Textiel in verzet, zal ze het in de lezing over drie thema’s hebben. 

Migratie, asiel en conflict: verhalen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika

Bendadi vertelt het verhaal van de Syrische en Palestijnse vluchtelingen in Libanon, migratie bij ons en het thema dekolonisatie en piritualiteit, waarin zowel het thema omgaan met overlijden bij mensen met een Marokkaanse afkomst als het thema soefisme aan bod  komen. Wat dat laatste betreft, zal ze zich focussen op beeldvorming.

Praktisch

De lezing vindt plaats in aula 't Forum van VIVES Kortrijk van 18u30-20u00 op maandag 7 december 2020.

Dit is een lezing in de reeks In Search of Humanity. De lezing is gratis, maar aanmelden is verplicht via onderstaand aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk tot de dag voor de lezing, of tot de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is.

Een veilig bezoek

Hogeschool VIVES ziet erop toe dat al zijn activiteiten in de meest veilige omstandigheden plaats kunnen vinden, conform de geldende COVID-19-voorschriften. We vragen alle aanwezigen vriendelijk zich strikt aan alle COVID-19-maatregelen op onze campus te houden, een mondmasker mee te brengen en te dragen waar en wanneer dit vereist is. Bij binnenkomst van onze gebouwen zullen we je bovendien vragen contactgegevens achter te laten, uitsluitend voor tracingdoeleinden. Deze worden veertien dagen na de activiteit vernietigd en niet voor marketingdoeleinden gebruikt. Om dezelfde reden is het aantal deelnemers per activiteit gelimiteerd. We kunnen niet meer mensen toelaten dan wettelijk is voorgeschreven.

Deel dit via