Lezing In Search of Humanity: Piet van Veldhuizen

De ontwikkelingspsychologie beschrijft de fasen waarin ons menselijk bewustzijn zich ontwikkelt: van zuigeling via kleuter naar peuter, scholier, puber – de lange weg naar rijpe volwassenheid.

Als het goed is ontwikkelt onze spiritualiteit en ons Godsbeeld mee. Soms hoor je dat iemand liever een kinderlijk geloof houdt, maar een geloof dat niet pubert kan ook niet volwassen worden. Over die groei van onze spiritualiteit, fase voor fase, gaat het boek God 9.0. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het ontwikkelingsmodel van Ken Wilber en de kleurenspiraal van Clare Graves (ook bekend van Spiral Dynamics).

God 9.0, een groeimodel voor spirituele ontwikkeling

In de lezing zullen we dit groeimodel kleur voor kleur langslopen. Daarbij worden de toehoorders voortdurend uitgenodigd om in de spiegel te kijken. Soms is dat confronterend, soms ook een feest van herkenning. Ook komt de vraag aan de orde, in hoeverre religieuze instanties (zoals kerken) in staat zijn om recht te doen aan mensen die hun eigen spirituele ontwikkeling serieus nemen.

Livestream

Over de spreker

Piet van Veldhuizen (1959) studeerde theologie in Utrecht, Lublin en Warschau. Hij promoveerde in 2004 in Utrecht met een dissertatie in de bijbelwetenschappen. Hij is werkzaam als predikant/pastor in protestantse kerkgemeenschappen, eerst in Warschau, Willemstad, Rotterdam en nu in Hendrik-Ido-Ambacht (zie www.dearkonline.nl). Hij vertaalde naast het boek God 9.0 ook boeken van opperrabbijn Jonathan Sacks en storyteller Pádraig Ó Tuama. In 2019 won hij in Nederland de nationale preekschrijfwedstrijd. Zijn artikelen, met name over bijbelexegese en over ‘paranormale’ verschijnselen, zijn te vinden op de website www.woordenmetzielenzin.nl.

Praktisch

De lezing vindt plaats in aula Vivès van VIVES Brugge Xaverianenstraat van 18u30-20u00 op maandag 23 november 2020. 

Dit is een lezing in de reeks In Search of Humanity. De lezing is gratis, maar aanmelden is verplicht via onderstaand aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk tot de dag voor de lezing, of tot de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is.

Een veilig bezoek

Hogeschool VIVES ziet erop toe dat al zijn activiteiten in de meest veilige omstandigheden plaats kunnen vinden, conform de geldende COVID-19-voorschriften. We vragen alle aanwezigen vriendelijk zich strikt aan alle COVID-19-maatregelen op onze campus te houden, een mondmasker mee te brengen en te dragen waar en wanneer dit vereist is. Bij binnenkomst van onze gebouwen zullen we je bovendien vragen contactgegevens achter te laten, uitsluitend voor tracingdoeleinden. Deze worden veertien dagen na de activiteit vernietigd en niet voor marketingdoeleinden gebruikt. Om dezelfde reden is het aantal deelnemers per activiteit gelimiteerd. We kunnen niet meer mensen toelaten dan wettelijk is voorgeschreven.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

De uiterste datum om je aan te melden is voorbij.
Deel dit via