Lezing In Search of Humanity: Erik Van den Berghe

De Koran is een boek dat in de loop der tijden verschillende interpretaties heeft gekend. Erik Van Den Berghe, gaat -in het spoor van Rachid Benzine- vanuit een niet-ideologische bril kijken naar wat de Koran kan betekenen voor ons vandaag. Hij doet dit door rekening te houden met drie disciplines, namelijk geschiedenis, antropologie en semantiek.

Volgende vragen kunnen aan bod komen: Wie is Muhammad? Wie zijn de "ongelovigen" aan wie zoveel ongeluk beloofd wordt? Wat betekent "jihad"? Is de Koran werkelijk gewelddadig? Wat betekent "halal"? Erik Van Den Berghe past deze niet-ideologische benadering toe in het kader van het promoten van het kritisch denken binnen Scholengroep Brussel.

Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?

Erik Van Den Berghe is directeur van het GO! atheneum Anderlecht. Hij studeerde religiewetenschappen en coaching. Hij is leerling van de Franse filosoof en islamoloog Rachid Benzine. Hij vertaalde het boek "Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?" van R. Benzine en I. Saidi.

Praktisch

De lezing vindt plaats in aula 't Forum van VIVES Kortrijk van 18u30-20u00 op maandag 19 november 2018. 

Dit is een lezing in de reeks In Search of Humanity. De lezing is gratis, maar aanmelden is verplicht via onderstaand aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk tot de dag voor de lezing, of tot de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is.

Deel dit via