Lezing In Search of Humanity: Ellen Van Stichel

Nog steeds leven velen in onze wereld vandaag in armoede en de ongelijkheid neemt toe. 11% van de wereldbevolking heeft een inkomen van minder dan 1,7 euro per dag. 75% van de mensen in extreme armoede leven in Sub-sahara Afrika en Azië.

De wereldwijde armoede en ongelijkheid roepen de vraag op wat wij als inwoners van een van de rijkste continenten moeten doen? Moeten we iets doen, of mogen we iets doen? Is het een kwestie van liefdadigheid of rechtvaardigheid? En wat is dan rechtvaardig?

Uit liefde voor de rechtvaardigheid

In deze lezing neemt Ellen ons mee in de filosofische en theologische discussie. Het antwoord op die vraag heeft ook concrete gevolgen voor het denken over de praktijk, met name voor onze kijk op ontwikkelingssamenwerking, en over de publieke rol van de kerk. Maar ook stimuleert het persoonlijk denken rond eigen spiritualiteit en maatschappelijke inzet. 

Praktisch

De lezing vindt plaats in aula 't Forum van VIVES Kortrijk van 18u30-20u00 op maandag 18 november 2019. 

Dit is een lezing in de reeks In Search of Humanity. De lezing is gratis, maar aanmelden is verplicht via onderstaand aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk tot de dag voor de lezing, of tot de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is.

Deel dit via