Lezing In Search of Humanity: Benedict Wydooghe

Benedict Wydooghe (1972) is een Vlaams historicus en auteur. Hij doceert geschiedenis en nieuwe media aan de hogeschool Vives. Wydooghe schrijft regelmatig.

Hij spreekt over diverse thema's. Zo geeft hij voordrachten over de Eerste Wereldoorlog (over de onderwaterzetting van de IJzervlakte in 1914 en over vrouwen in de oorlog) en over nieuwe media (Facebook, social media, videogames...).

Over nepnieuws, sociale media, games, algoritmes en de filterbubbel

Wie stuurt jouw informatiefilter? In deze lezing onderzoekt Benedict Wydooghe hoe het internet en (jawel) games ons denken en doen beïnvloeden. Sinds de verkiezing van Trump klinken kritische stemmen over de rol van geheime algoritmes, sociale media, gepersonaliseerde reclame en 'op maat gesneden' nieuws. Een must voor wie bezig is met sociale en politieke beïnvloeding, (E-)cultuur en opvoeding.

Praktisch

De lezing vindt plaats in aula 't Forum van VIVES Kortrijk van 18u30-20u00 op maandag 9 november 2020. 

Dit is een lezing in de reeks In Search of Humanity. De lezing is gratis, maar aanmelden is verplicht via onderstaand aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk tot de dag voor de lezing, of tot de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is.

Een veilig bezoek

Hogeschool VIVES ziet erop toe dat al zijn activiteiten in de meest veilige omstandigheden plaats kunnen vinden, conform de geldende COVID-19-voorschriften. We vragen alle aanwezigen vriendelijk zich strikt aan alle COVID-19-maatregelen op onze campus te houden, een mondmasker mee te brengen en te dragen waar en wanneer dit vereist is. Bij binnenkomst van onze gebouwen zullen we je bovendien vragen contactgegevens achter te laten, uitsluitend voor tracingdoeleinden. Deze worden veertien dagen na de activiteit vernietigd en niet voor marketingdoeleinden gebruikt. Om dezelfde reden is het aantal deelnemers per activiteit gelimiteerd. We kunnen niet meer mensen toelaten dan wettelijk is voorgeschreven.

Deel dit via