House of Wellbeing

Het leerbedrijf House of Wellbeing van de opleiding wellbeing- en vitaliteitsmanagement in VIVES Kortrijk zet in op meerdere trends in onze samenleving. Zoals elk leerbedrijf brengt het de praktijk naar de studenten die zo al doende ervaring kunnen opdoen in de sector waar ze voor opgeleid worden. 

Dit leerbedrijf moet een wellbeingcentrum worden waar studenten, docenten en de ruime omgeving leren die ‘staat van welbevinden’ te ontdekken en dit op de vier domeinen voeding, beweging, body en mind. Je kan er workshops volgen. Thema’s variëren van ‘gezonde voeding’ over ‘drumfit voor 65-plussers’ tot, ‘zumba voor mensen met een rollator’. Dankzij de up-to-date accommodatie is het aanbod aan lichaamsbehandelingen uitgebreid. Je komt er voor een relaxerende rugmassage, een gelaatsverzorging, een lichaamspeeling, een hamam- of spabehandeling, een infraroodbehandeling voor de rug, … De prijzen zijn conform de markt. In de Wellbeing Academy kunnen betrokkenen en geïnteresseerden zich bijscholen via lezingen en congressen. 

Open avonden 

Vanaf oktober 2020 organiseren we de open avonden. Elke donderdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur zetten we onze House of Wellbeing-deur open. Geniet van een ontspannende avond in onze wellness en laat jullie verrassen door onze laatstejaarsstudenten. Per avond werken we rond één specifiek thema: care, spa of coaching. De studenten zullen jullie begeleiden en uitleg geven over ons wellness-gedeelte: sauna, relaxerend voetbad en infraroodmuur. Beurtelings worden jullie verwacht bij de studenten voor een care/spa/coaching-sessie.

Voor het eerste semester zijn we volledig volzet. Vanaf februari zijn we er terug!

Wat mag je verwachten?

  • een coaching-sessie gaat over lifestyle en daarna krijg je een ontspannende lichaamsmassage. VOLZET
  • een care-behandeling bestaat uit haptorelaxie of een massage. VOLZET
  • een spa-behandeling bestaat uit een (beperkte) opgietsessie en een lichaamsverzorging/lichaamsmassage. VOLZET

Eén avond pure ontspanning kost slechts 30 euro per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht. We beperken ons tot maximum 9 deelnemers. 

Aanmelding open avonden

Verhuur accommodatie

De prachtige accommodatie is te huur voor bedrijven en verenigingen. De hypermoderne en trendy accommodatie omvat de receptie van het leerbedrijf, een keuken en een loungeruimte voor zo’n 35 bezoekers.

Naast de verhuur van onze accommodatie bieden wij de huurders ook de mogelijkheid om één of meerdere activiteiten te doen. Afhankelijk van de voorziene tijd, zijn er verschillende mogelijkheden. Waarom niet je teambuilding beginnen met een halfuurtje fitball? Of na de lunch een wandeling in de buurt maken onder leiding van een wandelcoach in spé?
Ook catering kan via ons verkregen worden. Daarvoor werken we samen met Lunch Local. Voor prijzen, voorwaarden en beschikbaarheden: contacteer Mira Huysentruyt.

Adres: Etienne Sabbelaan 11 - 8500 Kortrijk.

Projecten op maat

De derdejaarsstudenten van de drie afstudeerrichtingen wellbeing- en vitaliteitsmanagement staan klaar om projecten binnen te halen en aan te pakken. Wens je een (halve) dag op maat? Op basis van je voorkeuren steken de laatstejaars een boeiend en gevarieerd programma in elkaar. Ze maken prijsoffertes, staan in voor de communicatie met geïnteresseerde klanten, voeren intakegesprekken, schrijven een voorstel uit, maken een roadbook op en ze gaan de voorgestelde behandelingen/workshops ook uitvoeren, …  Zoveel mogelijk opleidingsonderdelen worden verankerd in dit leerbedrijf.
Ons leerbedrijf is uitstekend uitgerust: we hebben een wellness-gedeelte met sauna, hammam (niet in coronatijden), infraroodmuur en relaxruimte. Er zijn mono- en duocabines voor de lichaamverzorgingen en op de zolderverdieping bevindt zich het materiaal voor relaxatietechnieken en beweging, zoals fitballen, halters, matjes …

Subsidieprojecten COVID-19 private woonzorgcentra

Vanuit het leerbedrijf organiseren wij allerlei vormingen rond vitaliteit, coaching, care en wellness. 

FeBi vzw geeft de woonzorgcentra de mogelijkheid om financiering vanuit het Fonds aan te vragen voor diverse opleidingen. Dit doen ze omdat zorgmedewerkers in de woonzorgcentra het de laatste maanden zeer zwaar (gehad) hebben. Samen met onze docenten zullen onze bachelorstudenten een inspirerend programma van 4 uren in elkaar steken. De opleiding zal doorgaan in House of Wellbeing op ’t Hoge in Kortrijk. Om coronaproof te kunnen werken kunnen we maximum 15 collega’s tegelijk ontvangen.

De vorming zal bestaan uit een stuk pure ontspanning voor de zorgmedewerkers (spa-behandeling, massage, lichaamsverzorging, …)  maar ook uit een gedeelte theorie rond lifestyle- en stress & burn-out coaching. Het programma zal vooraf goedgekeurd worden door FeBi zodat het WZC zeker is van de volledige terugbetaling van het inschrijvingsgeld van de opleiding. Meer informatie over de subsidie en de terugbetaling vind je op de website van FeBi