• kathond.png

Honden- en kattenkweker/-handelaar

Permanente vorming tot honden- en kattenkweker/-handelaar aan VIVES Zuid

Katten en honden zijn zeer populaire en geliefde huisdieren. De laatste jaren is er meer en meer aandacht voor professionalisering in de sector van het fokken en handelen in deze dieren. Als fokker, handelaar wens je tot een economisch model te komen die er op gericht is om medisch en mentaal gezonde dieren te fokken of te verhandelen.

Daarbij komen verschillende aspecten naar voor zoals genetisch potentieel van de fokdieren, huisvesting, voeding, gezondheid van de dieren, socialisatie, publiciteit, wetgeving,…. Zowel op dierenwelzijn als op hygiënisch vlak is de sector onderhevig aan snelle veranderingen. Ook de wetgeving omtrent deze materie wordt regelmatig aangepast.

Sinds de aanpassing van op 15 februari 2019 van het KB van 27 april 2007 betreffende houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren…. is het dan ook, mits enkele uitzonderingen, verplicht om minstens 1 geschoold personeelslid in dienst te hebben.

Deze door de overheid goedgekeurde opleiding komt tegemoet aan deze eis en biedt tevens een degelijke, wetenschappelijk onderbouwde basiskennis in de verschillende benodigde domeinen zoals voeding, huisvesting, hygiëne, ethologie, wetgeving, gebitsverzorging, …. 

Programma

  • hygiëne
  • dierenwelzijn en huisvesting
  • dierengezondheidszorg, zoönoses en EHBO
  • ethologie hond en kat
  • voeding
  • gebitsverzorging hond en kat
  • voorplanting hond en kat
  • wetgeving en contracten

Data

5 volle lesdagen en 1 examendag in VIVES Hogeschool campus Roeselare. De lesdagen vinden plaats op 06/01, 20/01, 03/02, 17/02 en 02/03. De examendag vindt plaats op 16/03. 

6 volle lesdagen en 1 examendag in PXL te Diepenbeek. De lesdagen vinden plaats op 21/02, 28/02, 06/03, 20/03, 27/03 en 3/4. De examendag vindt plaats op 24/04.

Evaluatievorm

Schriftelijke evaluatie

Certificering

Na een positieve schriftelijke evaluatie ontvangt u een getuigschrift. Deze opleiding werd goedgekeurd door de overheid.

KMO-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille. 
Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding.
Meer info op www.kmo-portefeuille.be - erkenningsnummer VIVES-zuid: DV.O101992

Inschrijven en annuleren

Je kan inschrijven tot twee weken voor de start van de permanente vorming. Na je inschrijving krijg je een bevestiging. De factuur wordt na de eerste lesdag verstuurd. Met je inschrijving verklaar je je akkoord met de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden zoals vermeld op deze website.

Deel dit via

Maandag 6 en 20 januari 2020, 
3 en 17 februari 2020,
2 en 16 maart 2020, van 9u tot 18u. Te Roeselare

Vrijdag 21 en 28 februari, 6, 20 en 27 maart, 3 en 24 april 2020, van 9u tot 18u. Te PXL Diepenbeek (Agoralaan gebouw H, 3590 Diepenbeek)

450 euro (hand-outs, koffie en broodjeslunch inbegrepen)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Arnold Staelmail mij