roltrappen in winkelcentrum

winkelmanagement

Graduaat in het winkelmanagement aan VIVES Zuid

Leer hoe je een leidinggevende functie opneemt in een fysieke winkel of e-commerce bedrijf en versterk je commerciële en strategische vaardigheden.

Waar kan ik dit volgen?
opleiding graduaat in het winkelmanagement volgen
student graduaat winkelmanagement in schoenen Torfs

Ben je gefascineerd door de verkoopsector en wil je daar graag een leidinggevende functie in opnemen? Wil je je onderdompelen in de boeiende wereld van de e-commerce? Werk je nu al in de retailsector en wil je je leadership skills versterken? Of heb je grote plannen om later een eigen zaak met webshop op te starten en wil je dus de eerste stappen zetten in het ondernemen? Dan maak je met deze opleiding de juiste keuze.

Kies je voor het graduaat winkelmanagement in het voltijds dagonderwijs, dan start je automatisch met het keuzetraject Retail & E-commerce. Hier bepaal je zelf je focus. Via keuzevakken kan je je meer richten op de fysieke retail of op e-commerce en leer je om een leidinggevende functie op te nemen in een offline of online omgeving.

Ben je daarentegen nu al actief in de retailsector met een vast contract en heb je zin om je leadership skills verder te ontwikkelen? Wil je bijvoorbeeld doorgroeien in je organisatie of wil je je huidige positie als leidinggevende versterken? Dan kan je kiezen voor het incompanytraject. Hierbij combineer je werken en studeren. 

Studeer winkelmanagement op twee manieren:

Retail & E-commerce

Kies voor deze voltijdse dagopleiding en verdiep je in online en offline verkopen. Hoe word je een winkelverantwoordelijke die elke dag opnieuw een team kan motiveren en inspireren? Hoe zorg je er voor dat je fysieke winkel en je webshop elkaar versterken? Hoe maak je een succesvolle e-commerce shop? Als je ambitie hebt om een team van verkopers te leiden of als je je schouders wilt zetten onder de e-commerce van een organisatie, dan biedt deze dagopleiding jou alle kansen op een mooie carrière in de fysieke of de online retail.

Winkelmanagement via incompanytraject

Werk je nu al als verkoper of als leidinggevende in een fysieke winkel en wil je je verder ontwikkelen? Heb je zin om meer verantwoordelijkheid te krijgen binnen je organisatie of wil je doorgroeien naar een functie op managementniveau? Geloof je net als wij dat levenslang leren noodzakelijk is om te blijven meetellen en op de hoogte te zijn van de laatste retailtrends? Met dit incompanytraject combineer je werken en leren. Je vergroot niet alleen je kennis van de retailsector, je versterkt ook je leidinggevende, communicatieve en strategische vaardigheden. 

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

winkelmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.