wellbeing studenten doen aan stretchen

wellbeing- en vitaliteitsmanagement

wellbeing- en vitaliteits-management
Bachelor in wellbeing- en vitaliteitsmanagement aan VIVES Zuid

Word een expert op het gebied van de balans tussen werk en privéleven, je omgeving, innerlijke rust, voeding en beweging, wellness en gezondheid.

Waar kan ik dit volgen?
opleiding wellbeing- en vitaliteitsmanagement volgen
student wellbeing

Je speelt graag in op actuele problemen in onze samenleving zoals sedentair leven, ongezond voedingspatroon, bewegingsarmoede, overgewicht, hoge prestatie- en werkdruk, burn-out, bore-out, vergrijzing … Je wil echt weten hoe deze kunnen aangepakt worden. Dan is het bevorderen van de wellbeing en de vitaliteit van de modale burger je ding.

Studeer hiervoor in één van onze drie afstudeerrichtingen: Care en vitaliteitsmanagement, Coaching en wellbeingmanagement, Wellness en spamanagement of het keuzetraject Sportinnovatie en bouw zo een loopbaan uit in de bedrijfswereld, gezondheidsindustrie, sportsector, onderwijs- en begeleidingsvoorzieningen, wellness- en spawereld … De vraag van bedrijven naar ondersteuning bij de opmaak van een wellbeing- en vitaliteitsbeleid in hun beleidsplan is niet meer weg te denken. Het uitbrengen van allerhande nieuwe, digitale tools naar Wellbeing en vitaliteit toe kent een ongezien opmars. De roep naar mensen die in staat zijn een divers wellnessaanbod uit te bouwen voor doelgroepen is een echte trend. 

wellbeing- en vitaliteitsmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Afstudeerrichtingen van de bachelor in wellbeing- en vitaliteitsmanagement

Care & vitaliteits-management

In de afstudeerrichting care & vitaliteitsmanagement leer je een up-to-date concept van Wellbeing en vitaliteit in de zorg- en non-profit sector ontwerpen, namelijk in zorghotels, woon- en zorgcentra, (bijzonder) onderwijs, centra voor mensen met een beperking en preventieve gezondheidscentra. 

Coaching & wellbeing-management

De afstudeerrichting coaching & wellbeingmanagement leer je de Wellbeing en vitaliteit bij individuen, teams en organisaties bevorderen onder andere door Burn-out en stresspreventie maar evenzeer door het aanleren van veranderstrategieën. 

Wellness & spamanagement

In de afstudeerrichting Wellness & spamanagement leer je een me-time moment, een avond, een dag of een weekendje Wellness creëren om het lichaam en de geest van cliënten de nodige rust te gunnen. Zo help je cliënten in een rustgevende, prikkelarme omgeving overmatige mentale spanning of spierspanning afvoeren ...

Sportinnovatie

In het keuzetraject Sportinnovatie leer je dat ook beweging een boost kan geven aan de veerkracht van mensen en vooral dat innovatieve apps en sportsessies met virtual reality en augmented reality tools hiertoe een uitstekend hulpmiddel zijn. Zelfs de Work-life Integration van werknemers in bedrijven en organisaties kan via die weg aangepakt worden !

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.