vliegveld

verkorte studieroute toerisme en recreatiemanagement
verkorte studieroute toerisme en recreatie-management

Verkorte studieroute toerisme en recreatiemanagement aan VIVES Noord

Ben je gepassioneerd door reizen en ontvang je graag toeristen zowel in het binnen- als het buitenland. Ben je multicultureel ingesteld en heb je aandacht voor diversiteit en duurzaamheid? Heb je een ruime interesse, van een weekend in de Ardennen tot een rondreis door Vietnam, van een fietstocht in Limburg tot een helikoptercruise boven de Grand Canyon, van een wandelvakantie in Schotland tot een zakenreis naar Milaan? Wil je aan de slag waar je mensen kan ontmoeten en waar je met anderen kunt samenwerken? Wil je een job waarin je je creatief kan uitleven? Zijn vlotheid en enthousiasme je sterkste troeven? Dan is de opleiding toerisme en recreatiemanagement de perfecte opleiding voor jou. De grote afwisseling maakt van toerisme een heel aangename sector om in te werken met erg boeiende contacten en brede mogelijkheden.

Waar kan ik dit volgen?
opleiding toerisme en recreatiemanagement via verkorte studieroute volgen
student

Beschik je al over een bachelordiploma handelswetenchappen en bedrijfskunde, dan kun je de opleiding toerisme en recreatiemanagement volgen via een verkorte studieroute van 75 studiepunten.

Dit kan in principe in één academiejaar. De opleiding houdt rekening met je reeds behaalde credits en bouwt verder op de kennis en ervaring die je tijdens je studie hebt opgedaan.

Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding, dien je al te beschikken over het bachelordiploma in handelswetenschappen en bedrijfskunde. Meer informatie over de reguliere bacheloropleiding vind je hier.

De rest van deze pagina vertelt je specifiek meer over het verkorte studietraject. Om meer te weten over de inhoud van je vakken, klik dan op onderstaande knop.

student

Wat is een verkorte studieroute?

Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding moet je al een diploma hoger onderwijs behaald hebben in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde en behoorde een voldoende aantal credits voor talen (N-F-E), informatica en de basisbedrijfseconomische vakken tot je opleiding. Heb je reeds een diploma hoger onderwijs behaald in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde en behoorden slechts een beperkt aantal credits voor talen (N-F-E), informatica en de basisbedrijfseconomische vakken tot je opleiding, dan kies je voor een traject op maat. Beschik je reeds over een bachelor uit een ander studiegebied dan handelswetenschappen en bedrijfskunde ook dan volg je een traject op maat.

VERKORTE STUDIEROUTE TOERISME EN RECREATIEMANAGEMENT STUDEREN

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studieroute

Waar kan ik dit volgen?

Heb je een vraag?

Moet ik al over een diploma beschikken?

Deze verkorte studieroute is mogelijk voor studenten uit heel wat opleidingen van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde (of master handelswetenschappen, master toegepaste economische wetenschappen of master bedrijfskunde). Dat betekent dat de verkorte studieroutes ook openstaan voor wie zijn bachelordiploma haalde aan een andere hogeschool dan VIVES of aan een andere VIVES-campus dan VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Wil je zekerheid omtrent de mogelijkheid van een zinvol bijkomend diploma met een verkort traject over een of anderhalf jaar, neem dan gerust contact met ons op voor meer info.

studenten

Wat kost deze verkorte studieroute?

Het studiegeld is gelijk aan wat een student in handelswetenschappen en bedrijfskunde normaal moet betalen voor een academiejaar uit de basisopleiding. Je betaalt dus dezelfde prijs als een regulier student die aan een studie in het hoger onderwijs begint. Kostprijs van cursusmateriaal en handboeken zijn niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen.

student

Hoe kan ik me voor deze verkorte studieroute inschrijven?

Om toelating te krijgen tot het volgen van een verkorte route en om organisatorische redenen is het belangrijk om, voor je inschrijft, contact op te nemen met de contactpersoon op deze pagina. Je wordt pas toegelaten als je voldoende credits behaalde in je eerder behaalde diploma voor talen, ICT en bedrijfsgerichte vakken.

Om zeker te zijn of je toegelaten kunt worden tot een verkorte route, bezorg je een kopie van je diploma en een overzicht van alle behaalde scores van vakken die je reeds gevolgd hebt. Dit kan je makkelijk terugvinden op je diplomasupplement. Je kunt dit gerust inscannen en via e-mail bezorgen. Na toelating kun je je definitief inschrijven op onze campus.

handshake

Hoe kan ik vrijstellingen aanvragen voor deze verkorte studieroute?

Je kunt een vrijstelling verkrijgen van een (deel van een) opleidingsonderdeel als je beschikt over een eerder verworven kwalificatie (EVK). Een EVK is een studiebewijs dat aantoont dat je de kennis en vaardigheden hebt verworven die verbonden zijn aan dat (deel van een) opleidingsonderdeel. Klik op de knop voor meer informatie over hoe jij jouw vrijstellingen kan aanvragen.

Lesinhoud
student

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien.

Lessentabel

Download hier de lessentabel met een overzicht van de verschillende opleidingsonderdelen van de verkorte studieroute.

Lessentabel

Download hier de lessentabel met een overzicht van de verschillende opleidingsonderdelen van de verkorte studieroute.

Verkorte studieroutes

Een diploma na je diploma?

Heb je al een diploma hoger onderwijs in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde en behoorden slechts een beperkt aantal credits voor talen (N-F-E), informatica en de basisbedrijfseconomische vakken tot je opleiding, dan kun je deze opleiding ook volgen via een verkorte studieroute.

Studeerde je je af aan een ander studiegebied, dan kan dit ook aan de hand van een traject op maat. Beschik je over een graduaatsdiploma Accounting-Administration of boekhouden, dan kom je in aanmerking voor het vervolgtraject.

Interesse? Neem dan contact op met