musici

verkorte studieroute sport- en cultuurmanagement - cultuurmanagement
verkorte studieroute sport- en cultuur-management - cultuur-management

Verkorte studieroute bachelor bedrijfsmanagement, afstudeerrichting sport- en cultuurmanagement, specialisatie cultuurmanagement aan VIVES Noord

Woensdagavond. Gezellig een filmpje meepikken in de bioscoop of op Netflix. Donderdag. Eindelijk die nieuwe albumrelease van je favoriete artiest. Vrijdagnacht. Keihard losgaan op de beats van de band waarvoor je maanden geleden al een ticket hebt gekocht. Herkenbaar? Maar wist je ook dat er achter al die filmproducties, streamingdiensten en festivals een hele industrie op volle toeren draait? Wil jij meewerken achter die schermen? Droom jij van een job in de muziek-, film-, theater- of danssector? Wil je zelf graag evenementen organiseren of het cultuurbeleid in jouw stad of gemeente mee helpen uitstippelen? Kies dan voor cultuurmanagement en maak van jouw interesses gewoon je beroep.

Waar kan ik dit volgen?
cultuurmanagement studeren
campus

Woensdagavond. Gezellig een filmpje meepikken in de bioscoop of op Netflix. Donderdag. Eindelijk die nieuwe albumrelease van je favoriete artiest. Vrijdagnacht. Keihard losgaan op de beats van de band waarvoor je maanden geleden al een ticket hebt gekocht. Herkenbaar?

Maar wist je ook dat er achter al die filmproducties, streamingdiensten en festivals een hele industrie op volle toeren draait? Wil jij meewerken achter die schermen? Droom jij van een job in de muziek-, film-, theater- of danssector? Wil je zelf graag evenementen organiseren of het cultuurbeleid in jouw stad of gemeente mee helpen uitstippelen? Kies dan voor cultuurmanagement en maak van jouw interesses gewoon je beroep.

De rest van deze pagina vertelt je specifiek meer over het verkorte studietraject. Om meer te weten over de inhoud van je vakken, klik je op onderstaande knop.

student

Wat is een verkorte studieroute?

Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding, dien je al te beschikken over een bachelor- of masterdiploma. Meer informatie over de reguliere bacheloropleiding vind je op de pagina van cultuurmanagement. Deze verkorte studieroute kan je volgen in VIVES Brugge Xaverianenstraat.

VERKORTE STUDIEROUTE CULTUURMANAGEMENT STUDEREN

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studieroute

Waar kan ik dit volgen?

Onderwijstaal

Moet ik al over een diploma beschikken?

Deze verkorte studieroute is mogelijk voor studenten uit heel wat opleidingen van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde (of master handelswetenschappen, master toegepaste economische wetenschappen of master bedrijfskunde). Dat betekent dat de verkorte studieroutes ook openstaan voor wie een bachelordiploma haalde aan een andere hogeschool dan VIVES of aan een andere VIVES-campus dan Kortrijk.

Wil je zekerheid omtrent de mogelijkheid van een zinvol bijkomend diploma met een verkort traject over een of anderhalf jaar, neem dan gerust contact met ons op voor meer info.

Kan ik op stage tijdens deze opleiding?

Met een stageperiode in onze praktijkgerichte opleidingen willen we je vertrouwd maken met het functioneren in een bedrijf of organisatie en extra praktijkervaring opdoen met betrekking tot de vakinhoud. Omdat je al een diploma van een professionele bacheloropleiding uit het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde op zak hebt, ben je al vertrouwd met het functioneren van een bedrijf of organisatie. Blijft over: het vakinhoudelijke aspect van je stage. Om die reden kunnen we de stageperiode zinvol halveren. Je loopt 20 dagen stage (4 weken) in plaats van 9 weken.

Hoe schrijf ik me in voor deze verkorte studieroute?

Om toelating te krijgen tot het volgen van een verkorte route en om organisatorische redenen is het belangrijk om, voor je inschrijft, contact op te nemen met de contactpersoon op deze pagina. Je wordt pas toegelaten als je voldoende credits behaalde in je eerder behaalde diploma voor talen, ICT en bedrijfsgerichte vakken.

Om zeker te zijn of je toegelaten kan worden tot een verkorte route, bezorg je een kopie van je diploma en een overzicht van alle behaalde scores van vakken die je reeds gevolgd hebt. Dit kan je makkelijk terugvinden op je diplomasupplement. Je kunt dit gerust inscannen en via e-mail bezorgen. Na toelating kan je je definitief inschrijven op onze campus.

studenten

Hoe kan ik vrijstellingen aanvragen voor deze verkorte route?

Je kunt een vrijstelling verkrijgen van een (deel van een) opleidingsonderdeel als je beschikt over een eerder verworven kwalificatie (EVK). Een EVK is een studiebewijs dat aantoont dat je de kennis en vaardigheden hebt verworven die verbonden zijn aan dat (deel van een) opleidingsonderdeel. Klik op de knop voor meer informatie over hoe jij jouw vrijstellingen kan aanvragen.

Studeren in het buitenland

Er is ook de mogelijkheid om het volledig bijkomende jaar in het buitenland te studeren en daar het betreffende diploma te behalen, of om nog stage te lopen in het buitenland na het verwerven van je diploma (minimum 2 en maximum 12 maanden). Interesse? Contacteer Johan Cottyn van het International Office van het studiegebied van handelswetenschappen en bedrijfskunde via [email protected].

Ontdek de wereld tijdens je studie!