global

verkorte studieroute Global Business Management

Verkorte studieroute Global Business Management aan VIVES Noord

In elk bedrijf, organisatie heb je generalisten en specialisten. In Global Business Management krijg je een algemene, praktijkgerichte, allround managementopleiding waarin alle facetten van het bedrijfsleven (‘business’) aan bod komen. Op deze manier word je een general manager die een bedrijf door en door kent, die weet hoe het er aan toe gaat in een ‘business’ en die teams van specialisten kan aansturen. Ben jij dus liever een generalist? Behoud jij liever de ‘global view’ over de bedrijfsvoering/business in plaats van je onmiddellijk te specialiseren? Wil je graag een allround manager worden die overal inzetbaar is? Dan is deze opleiding ideaal om je droom waar te maken. Zowel in KMO’s als grote ondernemingen is er nood aan goed opgeleide managers. Droom jij van een carrière in een internationaal bedrijf of droom je zelfs van een carrière in het buitenland? Ook dan is Global Business Management wellicht iets voor jou. Misschien wil je wel je eigen bedrijf oprichten? Of een business mee helpen opstarten of ontwikkelen in het buitenland? In het programma focussen we ook op ondernemerschap of entrepreneurship.

Waar kan ik dit studeren?
opleiding Global Business Management via verkorte studieroute volgen
global

In elk bedrijf, organisatie heb je generalisten en specialisten. In Global Business Management krijg je een algemene, praktijkgerichte, allround managementopleiding waarin alle facetten van het bedrijfsleven (‘business’) aan bod komen.

Op deze manier word je een general manager die een bedrijf door en door kent, die weet hoe het er aan toe gaat in een ‘business’ en die teams van specialisten kan aansturen. Ben jij dus liever een generalist? Behoud jij liever de ‘global view’ over de bedrijfsvoering/business in plaats van je onmiddellijk te specialiseren? Wil je graag een allround manager worden die overal inzetbaar is? Dan is deze opleiding ideaal om je droom waar te maken. Zowel in KMO’s als grote ondernemingen is er nood aan goed opgeleide managers.

De internationalisering of globalisering van de bedrijfsvoering is niet meer weg te cijferen: de markten worden internationaal, de wereld is een mondiaal dorp geworden. Droom jij van een carrière in een internationaal bedrijf of droom je zelfs van een carrière in het buitenland? Ook dan is Global Business Management wellicht iets voor jou.

De rest van deze pagina vertelt je specifiek meer over het verkorte studietraject. Om meer te weten over de inhoud van je vakken, klik dan op onderstaande knop.

twee studenten

Wat is een verkorte studieroute?

Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding moet je al een diploma hoger onderwijs behaald hebben in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde en behoorde een voldoende aantal credits voor talen (N-F-E), informatica en de basisbedrijfseconomische vakken tot je opleiding. Heb je reeds een diploma hoger onderwijs behaald in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde en behoorden slechts een beperkt aantal credits voor talen (N-F-E), informatica en de basisbedrijfseconomische vakken tot je opleiding, dan kies je voor een traject op maat. Beschik je reeds over een bachelor uit een ander studiegebied dan handelswetenschappen en bedrijfskunde ook dan volg je een traject op maat.

VERKORTE STUDIEROUTE GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT STUDEREN

Je studie in een oogopslag

Opleidingtype

Studieroute

Waar kan ik dit studeren?

MOET IK AL OVER EEN DIPLOMA BESCHIKKEN?

Deze verkorte studieroute is mogelijk voor studenten uit heel wat opleidingen van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde (of master handelswetenschappen, master toegepaste economische wetenschappen of master bedrijfskunde). Dat betekent dat de verkorte studieroutes ook openstaan voor wie zijn bachelordiploma haalde aan een andere hogeschool dan VIVES of aan een andere VIVES-campus dan Kortrijk.

Wil je zekerheid omtrent de mogelijkheid van een zinvol bijkomend diploma met een verkort traject over een of anderhalf jaar, neem dan gerust contact met ons op voor meer info.

LUCHTHAVEN

Hoe kan ik vrijstellingen aanvragen voor deze verkorte route?

Je kunt een vrijstelling verkrijgen van een (deel van een) opleidingsonderdeel als je beschikt over een eerder verworven kwalificatie (EVK). Een EVK is een studiebewijs dat aantoont dat je de kennis en vaardigheden hebt verworven die verbonden zijn aan dat (deel van een) opleidingsonderdeel. Klik op de knop voor meer informatie over hoe jij jouw vrijstellingen kan aanvragen.