verkorte studieroute Business Management & Entrepreneurship

Verkorte studieroute Business Management & Entrepreneurship aan VIVES-Zuid

Wil je na je studies een zelfstandige zaak opstarten? Of zie je een all-round functie met verantwoordelijkheid in een kmo of grotere onderneming helemaal zitten? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven. Als hogeschool in Kortrijk bevinden we ons in het kloppend hart van de kmo-sector. Wist je dat dit de regio is met de laagste werkloosheid in België en de op één na de laagste in Europa? We zijn een volk van ondernemers, entrepreneurs en durvers. Je krijgt een ruime vorming die je als zelfstandig zaakvoerder of rechterhand in een kmo nodig hebt: marketing, accountancy, financiële kennis, logistiek, HRM, kwaliteitszorg ... Deze opleiding ademt ondernemerschap en wakkert ook jouw creativiteit aan. De toekomst is immers aan de initiatiefnemers, de durvers, de entrepreneurs ...

Waar kan ik dit volgen?
opleiding Business Management & Entrepreneurship volgen via verkorte studieroute
student

Wil je na je studies een zelfstandige zaak opstarten? Of zie je een all-round functie met verantwoordelijkheid in een kmo of grotere onderneming helemaal zitten? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

Als hogeschool in Kortrijk bevinden we ons in het kloppend hart van de kmo-sector. Wist je dat dit de regio is met de laagste werkloosheid in België en de op één na de laagste in Europa? We zijn nu eenmaal een volk van ondernemers, entrepreneurs en durvers. Je krijgt een ruime vorming die je als zelfstandig zaakvoerder of rechterhand in een kmo nodig hebt. Deze opleiding wakkert ook jouw creativiteit aan. De toekomst is immers aan de initiatiefnemers, de durvers, de entrepreneurs ...

De rest van deze pagina vertelt je specifiek meer over het verkorte studietraject. Om meer te weten over de inhoud van je vakken, klik dan op onderstaande knop.

the cloud

Wat is een verkorte studieroute?

Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding moet je al een diploma hoger onderwijs behaald hebben in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde en behoorde een voldoende aantal credits voor talen (N-F-E), informatica en de basisbedrijfseconomische vakken tot je opleiding.

VERKORTE STUDIEROUTE BUSINESS MANAGEMENT & ENTREPRENEURSHIP STUDEREN

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studieroute

Waar kan ik dit volgen?

Moet ik al over een diploma beschikken?

Deze verkorte studieroute is mogelijk voor studenten uit heel wat opleidingen van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde (of master handelswetenschappen, master toegepaste economische wetenschappen of master bedrijfskunde). Dat betekent dat de verkorte studieroutes ook openstaan voor wie zijn bachelordiploma haalde aan een andere hogeschool dan VIVES of aan een andere VIVES-campus dan Kortrijk.

Wil je zekerheid omtrent de mogelijkheid van een zinvol bijkomend diploma met een verkort traject over een of anderhalf jaar, neem dan gerust contact met ons op voor meer info.

stagiair

Kan ik op stage tijdens deze opleiding?

Met een stageperiode in onze praktijkgerichte opleidingen willen we je vertrouwd maken met het functioneren in een bedrijf of organisatie en extra praktijkervaring opdoen met betrekking tot de vakinhoud. Omdat je al een diploma van een professionele bacheloropleiding uit het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde op zak hebt, ben je al vertrouwd met het functioneren van een bedrijf of organisatie. Blijft over: het vakinhoudelijke aspect van je stage. Om die reden kunnen we de stageperiode zinvol halveren. Je loopt 20 dagen stage (4 weken) in plaats van 9 weken.

Hoe schrijf ik me in voor deze verkorte studieroute?

Om toelating te krijgen tot het volgen van een verkorte route en om organisatorische redenen is het belangrijk om, voor je inschrijft, contact op te nemen met de contactpersoon op deze pagina. Je wordt pas toegelaten als je voldoende credits behaalde in je eerder behaalde diploma voor talen, ICT en bedrijfsgerichte vakken.

Om zeker te zijn of je toegelaten kunt worden tot een verkorte route, bezorg je een kopie van je diploma en een overzicht van alle behaalde scores van vakken die je reeds gevolgd hebt. Dit kan je makkelijk terugvinden op je diplomasupplement. Je kunt dit gerust inscannen en via e-mail bezorgen. Na toelating kun je je definitief inschrijven op onze campus.

the cloud

Hoe kan ik vrijstellingen aanvragen voor deze verkorte studieroute?

Je kunt een vrijstelling verkrijgen van een (deel van een) opleidingsonderdeel als je beschikt over een eerder verworven kwalificatie (EVK). Een EVK is een studiebewijs dat aantoont dat je de kennis en vaardigheden hebt verworven die verbonden zijn aan dat (deel van een) opleidingsonderdeel. Klik op de knop voor meer informatie over hoe jij jouw vrijstellingen kan aanvragen.

Wat kost deze verkorte studieroute?

Het studiegeld is gelijk aan wat een student in handelswetenschappen en bedrijfskunde normaal moet betalen voor een academiejaar uit de basisopleiding. Je betaalt dus dezelfde prijs als een regulier student die aan een studie in het hoger onderwijs begint. Kostprijs van cursusmateriaal en handboeken zijn niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen.

Kan ik tijdens mijn studie naar het buitenland?

Er is ook de mogelijkheid om het volledig bijkomende jaar in het buitenland te studeren en daar het betreffende diploma te behalen, of om nog stage te lopen in het buitenland na het verwerven van je diploma (minimum 2 en maximum 12 maanden). Interesse? Contacteer Johan Cottyn van het International Office van het studiegebied van handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES Kortrijk via [email protected].

twee studenten aan computer

Ontdek de wereld tijdens je studie!