Toegepaste informatica complab

toegepaste informatica via afstandsonderwijs

toegepaste informatica via afstands-onderwijs
Bachelor in de toegepaste informatica in VIVES Zuid

Als je graag wil werken in een branche die zo snel evolueert dat morgen eigenlijk al gisteren betekent, dan zit je goed bij toegepaste informatica. 

Ook op campus
Een toekomst in de informaticawereld
Toegepaste informatica auto

Je wordt in deze bacheloropleiding op afstand klaargestoomd om je rol als informaticus in het werkveld in te vullen. Een leergierige en onderzoekende houding is daarbij noodzakelijk. Je kan goed logisch redeneren en wil beter worden in abstract denken. Daarnaast werk je graag samen, want als informaticus werk je nooit alleen.

Wanneer je afstudeert heb je bovendien gegarandeerd werk: de vraag naar goed opgeleide informatici is zo groot, dat de meeste van onze studenten al een jobaanbieding op zak hebben nog voor ze zijn afgestudeerd. Een fijn vooruitzicht, niet?

Binnen de bacheloropleiding toegepaste informatica in afstandsonderwijs verwerf je eerst een brede basiskennis in de basispijlers van informatica: softwareontwikkeling (programmeren, web), data, computersystemen en netwerken, analyse. Daarna kan je kiezen tussen vier keuzetrajecten: Software Development, Artificial Intelligence, Networks & Security, Business & IT.

  1. Software Development. Je wordt opgeleid tot een softwareontwikkelaar. Je leert de bedrijfsbehoeften analyseren en je zet dit om naar gebruiksvriendelijke toepassingen, zowel voor het web als voor mobiele apparaten. Je ontwikkelt zowel de front-end, wat een gebruiker ziet, als de back-end, wat onder de motorkap zit. Je krijgt vakken als: advanced programming, front-end development, back-end development, Android Development, iOs Development, ...
  2. Networks & Security. Je wordt opgeleid tot system engineer (systeem- en netwerkbeheerder) of security engineer. Je bent specialist in het opzetten en beheren van server en het beveiligen van deze servers. Je krijgt vakken als Windows Server Management, Linux Server Management, Advanced Networking, IT Security, Virtualisatie en Cloud Computing, enzovoort.
  3. Artificial Intelligence. Er is een grote vraag naar informatici met een goede praktische kennis van AI. Je wordt opgeleid tot AI Practitioner, iemand met een goede kennis van softwareontwikkeling en AI, die de juiste data kan kiezen, de juiste tools en algoritmen kiest en de systemen traint met de juiste data. Je integreert je AI-oplossing in een bredere softwaretoepassing. Je krijgt vakken als machine learning, IoT, deep learning, cloud for AI, ...
  4. Business & IT. Niet elke softwareoplossing is een ontwikkeling op maat. Je hebt mensen nodig die de bedrijfsprocessen kennen, die kunnen analyseren en een correcte softwareoplossing kunnen voorstellen. Vaak is dat standaard business software of low coding solutions. Tegelijk ben je een specialisat in het analyseren en visualeren van gegevens.

Deze specialisaties kan je ook volgen in de vorm van een verkort traject, een micro-degree. Dan krijg je enkel de vakken in je specialisatie. Een micro-degree leidt niet tot een diploma, maar tot een getuigschrift: micro-degree Artificial Intelligence, micro-degree Software Development, micro degree Information Management, micro degree IT Infrastructure.

Toegepaste informatica studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Afstudeerrichtingen van de bachelor toegepaste informatica

Applicatie-ontwikkeling

Applicatie-ontwikkeling is een opleidingsprogramma dat voortdurend in beweging is. De opleiding bevat diverse basispijlers. Deze pijlers worden aangevuld met enerzijds een economische vorming en een algemene vorming in communicatie, probleemoplossend denken en data-analyse.

Softwaremanagement

Het internettijdperk en de groei van de informatica hebben het economische landschap ingrijpend gewijzigd. Begrippen als e-business en e-government zijn geen fictie meer. Daardoor is er in de bedrijfswereld en bij de overheid niet alleen vraag naar technische informatici maar ook ...

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.