Toegepaste informatica complab

toegepaste informatica
via afstandsonderwijs

Bachelor in de toegepaste informatica in VIVES Zuid

Als je graag wil werken in een branche die zo snel evolueert dat morgen eigenlijk al gisteren betekent, dan zit je goed bij de opleiding toegepaste informatica. Innovatieve informatietechnologieën die de maatschappij steeds maar doen veranderen maken er de kern uit van je studies.

Ook op campus
Een toekomst in de informaticawereld
Toegepaste informatica auto

Je wordt in deze bacheloropleiding klaargestoomd om je rol als informaticus in het werkveld in te vullen. Een leergierige en onderzoekende houding is daarbij noodzakelijk. Je kan goed logisch redeneren en wil beter worden in abstract denken. Daarnaast werk je graag samen, want als informaticus werk je nooit alleen.

Wanneer je afstudeert heb je bovendien gegarandeerd werk: de vraag naar goed opgeleide informatici is zo groot, dat de meeste van onze studenten al een jobaanbieding op zak hebben nog voor ze zijn afgestudeerd. Een fijn vooruitzicht, niet?

Toegepaste informatica studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingtype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

De opleiding toegepaste informatica is een brede bacheloropleiding.  Dat betekent dat er eerst twee gemeenschappelijk jaren zijn waarin je wordt ingewijd in Software Development (programmeren, webtechnologie), IT Infrastructure (computersystemen, netwerken), Information Management (databanken, excel advanced, power BI), artificiële intelligentie en business management. In het derde en het vierde jaar kan je bepalen in welk vakgebied jij je wil specialiseren.

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

Meer info

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

Meer info