voetbalsupporters
Bachelor in het bedrijfsmanagement

sport- en cultuurmanagement

sport- en cultuur-management
Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Sport- en cultuurmanagement aan VIVES Noord

In deze afstudeerrichting kies je onmiddellijk voor je specialisatie: sportmanagement of cultuurmanagement. Met de specialisatie sportmanagement heb je fantastische mogelijkheden om later manager te worden van een sportorganisatie, sportevenementen te organiseren of het sportbeleid in je gemeente of stad te helpen uitbouwen. Kies je voor de specialisatie cultuurmanagement dan heb je dezelfde mogelijkheden in de wereld van de muziek, film, dans of theater en kan je aan de slag in culturele centra en verenigingen, musea, overheden …

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

word specialist in cultuur of sport
student

Droom je van een job in de muziek-, film-, theater-, festival- of danssector? Of heb je eerder een passie voor sport? Of misschien wel voor allebei? Misschien wil je wel het cultuurbeleid in jouw stad of gemeente mee helpen uitvoeren? Ben jij iemand die de eigenheid van de cultuursector niet alleen kent, maar ook aanvoelt?

Of wil jij graag zakelijk manager worden in een sector die grote behoefte heeft aan goed opgeleid personeel? Of droom je van een carrière als manager van een grote sportorganisatie en wil je graag sportevenementen organiseren?

Ben je geïnteresseerd om een heel solide basis in het bedrijfsmanagement te combineren met een opleiding tot specialist in cultuur of sport? Dan is de opleiding sport- en cultuurmanagement vast iets voor jou.

Sport- en cultuurmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Specialiseer je in sport- en cultuurmanagement

Cultuurmanagement

Maar wist je ook dat er achter al die filmproducties, streamingdiensten en festivals een hele industrie op volle toeren draait? Wil jij meewerken achter die schermen? Droom jij van een job in de muziek-, film-, theater- of danssector? Wil je zelf graag evenementen organiseren of het cultuurbeleid in jouw stad of gemeente mee helpen uitstippelen?

Sportmanagement

Iedereen doet aan sport: actief of passief, professioneel of als hobby. Sport is big business geworden! Het is een megasector met eigen do’s en dont’s. Vandaar de vraag uit de brede sportsector naar beter management, naar meer knowhow en naar meer professionaliteit!

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.