studenten
Bachelor in de toegepaste informatica

softwaremanagement

software-management
Bachelor in de toegepaste informatica, afstudeerrichting softwaremanagement in VIVES Zuid

De bedrijfswereld heeft niet alleen technisch opgeleide programmeurs en netwerkbeheerders nodig. Als softwaremanager ga je op zoek naar hoe informatica op een innovatieve manier de bedrijfseconomische processen kan ondersteunen. Je analyseert de bedrijfsbehoeften, kiest de beste IT-oplossing en werkt deze samen met de business uit. Deze opleiding met als specialisatie Business & IT is een goede mix van bedrijfseconomische vakken en IT-Strategy, Business Software, Business Intelligence, Big Data en Machine Learning.

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

softwaremanager worden
programmeren

In de bedrijfswereld en bij de overheid is er niet alleen vraag naar technische informatici maar ook naar mensen die de bedrijfseconomische aspecten kunnen vertalen naar de informaticawereld en omgekeerd: die de mogelijkheden van informatica kunnen communiceren naar alle niveaus en disciplines in het bedrijf.

In deze afstudeerrichting krijg je een basis in databaseontwerp, analyse, programmeren en systeem- en netwerkbeheer, maar dit wordt aangevuld met een sterke economische pijler, met vakken als Business Management, E-marketing, Business Process Modelling, Business Process Improvement, E-business Entrepreneurship, Accountancy en Computer Law. Je verwerft daarbij ook een grondige kennis van business software (ERP, CRM, ...), Low Coding Solutions en de integratie van verschillende softwaresystemen. Door deze combinatie van informaticakennis en businesskennis is een afgestudeerde in deze richting de ideale brug tussen de business en de IT. Wie kiest voor de afstudeerrichting Softwaremanagement studeert automatisch af in het keuzetraject Business & IT.

Softwaremanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Bezoek VIVES campus Kortrijk. Heb je je smartphone niet bij de hand kan je ook op je laptop gebruiken. De ervaring is best op mobiel.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.