De horeca is voortdurend op zoek naar mensen met de juiste attitude en skills, dus werk vinden is geen probleem. Je zal zelfs kunnen kiezen waar je graag aan de slag wil: als manager van een kleinschalig familierestaurant, als cocktailshaker achter de bar van een tophotel of ga je voor een carrière binnen een grote restaurantketen? Je eigen zaak starten kan natuurlijk ook.

Bij een avondje restaurant komt meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Om je gasten optimaal te laten genieten van een uitstekend avondje uit, moet een restaurant ervoor zorgen dat zowel voor als achter de schermen alles gesmeerd loopt. Dat vereist organisatie, aansturing, efficiëntie en flexibiliteit.
Je gasten zijn namelijk niet alleen op zoek naar heerlijk eten, ze willen een ervaring die tot in de kleinste puntjes perfect is, van het maken van de reservatie, de gastvrije ontvangst, de toelichting bij al dat lekkers op het bord en in het glas, tot de gastenbeleving tijdens de maaltijd. De afstudeerrichting restaurantmanagement van het graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement vormt hier een uitstekende voorbereiding voor.

Verder studeren
Na deze opleiding kan je in 90 studiepunten het diploma professionele bachelor hotelmanagement behalen. Deze opleiding sluit nauw aan bij het graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement maar tilt je op naar een bachelorniveau. De inhoud van dit vervolgtraject kan je eenvoudig opvragen bij het opleidingshoofd van de bachelor Hotelmanagement.

Aan de slag
De horecasector is vragende partij voor mensen met de juiste attitude, skills en leerervaringen. Je komt terecht in een diversiteit aan horecazaken: aan jou om te kiezen. Een restaurant? Jouw eigen zaak of uitgroeien tot een middelmanager? Een restaurantketen? Een klein lokaal restaurant dat streeft naar perfectie? Of zie je jezelf in een wijnbar of nog iets anders? Keuze te over in de geweldige sector van eten en drinken
kwaliteit
VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.