Kantoor

organisatie en management via afstandsonderwijs

organisatie en management via afstands-onderwijs
Bachelor in organisatie en management* (Office Management) aan VIVES Noord en VIVES Zuid *onder voorbehoud goedkeuring Vlaamse Regering

Leer hoe je jezelf en anderen efficiënt kunt organiseren. Je wordt een kei in plannen, coördineren, communiceren, presenteren en adviseren.

Afstandsonderwijs
Student op tablet Kortrijk

De opleiding organisatie en management maakt van jou de sleutelfiguur in het management van een bedrijf, een overheidsinstantie, een vereniging. Je wordt de onmisbare schakel te midden van management, collega’s, klanten en leveranciers.

Omdat je opgeleid wordt om een sleutelfunctie te vervullen, zal je alle facetten van de bedrijfsorganisatie leren kennen: communicatie in het Nederlands en enkele vreemde talen, informatietechnologie en management. Daarbij werk je permanent aan je persoonlijke en teamgerichte ontwikkeling.

Vul dit pakket aan met een grondige kennis en een grote gebruikersexpertise van de courante softwarepakketten en je bent klaar voor de start van een boeiende carrière waarbij jij zowel organisatorisch als technologisch een voortrekkersrol zult spelen. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband met collega's, klanten en directie. Kortom, je bent de onmisbare spil in het bedrijf en de organisatie.

Welke afstudeerrichting of welk keuzetraject je ook kiest, je wordt voorbereid op een boeiende baan in binnen- of buitenland, je wordt specialist in communicatie en organisatie, in planning en coördinatie. En op termijn heb je zelfs door je centrale positie inspraak in belangrijke beslissingen.

Organisatie en management studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Afstudeerrichtingen van de bachelor in organisatie en management

Business & Languages

Communicatie is het kloppende hart van elke organisatie. Heb jij een hart voor talen dat je graag elke dag in wil zetten op de werkvloer van een bedrijf of organisatie? Dan is het afstudeerrichting Business & Languages vast iets voor jou.

Human Resources Management

Werk je graag met mensen en wil je hen begeleiden in de uitbouw van hun loopbaan? Vind je ook dat communiceren met mensen belangrijk is en dat je in staat moet zijn om met verschillende persoonlijkheden overweg te kunnen? Wil je meer weten over de arbeidsmarkt ...

Medical Office Management

Medical Office Management is een keuzetraject binnen de professionele bacheloropleiding organisatie en management. Je wordt de rechterhand van artsen en managers in ziekenhuizen of de spil waarrond de dagdagelijkse organisatie draait in arbeidsgeneeskundige diensten, ziekenfondsen, ocmw's...

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.