immomedewerker toont huis aan geïnteresseerde kopers

microdegree immobiliën via afstandsonderwijs

microdegree immobiliën via afstandsonderwijs
microdegree immobiliën aan VIVES Zuid

Verdiep je in de bruisende immobiliënmarkt en ga aan de slag in immokantoren of bij projectontwikkelaars.

Opleiding Immobiliën studeren
immomedewerker overhandigt sleutels aan kopers

In de microdegree immobiliën stomen we je klaar voor een afwisselende job in de vastgoedsector. Je leert alles over schattingen maken, aankoop- en verkooptransacties, huur en verhuur, financiering en onderhandelen.

Je volgt deze opleiding (van 35 studiepunten) via afstandsonderwijs. Zo kan je ze combineren met je werk en studeer je waar en wanneer het jou uitkomt.

Combineer je de microdegree immobiliën met de microdegree verzekeringen? Dan word je helemaal een allroundmedewerker voor immokantoren of projectontwikkelaars. 

Of word je liever (zelfstandig) vastgoedmakelaar of immobiliënspecialist? Deze microdegrees kunnen een opstap zijn naar onze bacheloropleiding immobiliën en verzekeringen.

3 redenen om Immobiliën te studeren aan VIVES

Geef je loopbaan de wending die je zoekt, terwijl je aan het werk bent. Ons flexibele traject volg je in alle vrijheid, met als resultaat een waardevol getuigschrift vanuit de bacheloropleiding Immobiliën en verzekeringen aan VIVES. Dit getuigschrift geeft je recht op vrijstellingen, mocht je er later voor kiezen om de volledige bachelor immobiliën en verzekeringen te volgen. Deze bacheloropleidingen is erkend door het 'beroepsinstituut van vastgoedmakelaars' en het FSMA voor verzekeringen, wat jou onmiddellijk toegang geeft tot de stage van het BIV. 

Studeer waar en wanneer je wil

Studeren combineren met werken en leven? Dat kan! Bepaal zelf je studieprogramma en tempo om één of meerdere getuigschriften te behalen of verder te bouwen naar een volwaardig bachelordiploma. Er zijn geen lesmomenten op de campus. 

Grote flexibiliteit

Je bepaalt zelf zoveel mogelijk hoe en waar je studeert. Daarnaast organiseren we ook de examens zo flexibel mogelijk: overdag, 's avonds, op zaterdagvoormiddag of soms zelfs van thuis uit. 

Betaalbaar

Je betaalt geen hoge opleidingsfees, maar dezelfde prijs als onze 'gewone' studenten. Naast de vaste inschrijvingskost geldt een bedrag per studiepunt. Dat betaal je pas op het moment dat je een vak opneemt. 

Wat is een microdegree?

Microdegrees zijn er voor de professional die:

  • z'n vakkennis wil bijspijkeren
  • een kei wil worden in een nieuw vakdomein
  • de sprong wil maken naar een nieuw diploma

Tijdens een microdegree verdiep je je in heel specifieke zaken. Je volgt namelijk de specialiserende vakken uit een opleiding, aangezien je de algemene brede kennis al bezit. De expertise die je opdoet in een microdegree zet je meteen om in de praktijk.

Een microdegree duurt maximum één academiejaar en telt maximum 60 studiepunten. 

Kom langs op onze infodagen

Tijdens onze infodagen ontdek je onze campussen en opleidingen. Je kan er lessen en rondleidingen volgen, cursussen inkijken, de lokalen en labo's verkennen ... Kom af en vraag ons de oren van het lijf. 

Inschrijven? Dat kan altijd online. Kom je liever langs op de campus? Dan kan dat op de infodagen en elke werkdag.

programma
VAKKEN STP
Intro immobiliën 3
Financieel management 4
Vastgoedbeheer 3
Vastgoedfinanciering 4
Materialenkennis 3
Bouwkunde en -technologie 4
Huurtransacties 3
Verkooptransacties 5
Vastgoedmarkt en waardebepaling 3
Totaal studiepunten 35

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Heb je een vraag?