publiek woont een optreden bij

microdegree Event Essentials via afstandsonderwijs

microdegree Event Essentials via afstandsonderwijs
microdegree Event Essentials aan VIVES Zuid

Krijg de kunst van het organiseren onder de knie. Je zet je eerste stappen in het eventvak en leert onvergetelijke ervaringen creëren.

Opleiding Event Essentials studeren
Groot event met veel publiek

Wil je de kunst van het organiseren van events onder de knie krijgen? Zonder dat je al concrete ervaring hebt op dit vlak? In de microdegree Event Essentials zet je de eerste stappen in eventorganisatie en leer je hoe je onvergetelijke ervaringen creëert.

Je volgt deze opleiding (van 28 studiepunten) via afstandsonderwijs, zodat je ze kan combineren met je werk en kan studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Wil je na deze microdegree verder verdiepen in het beheren van evenementen? Of ben je al actief in de eventsector? Kies dan voor de microdegree Event Expert

3 redenen om Event Essentials te studeren bij VIVES

Geef je loopbaan de wending die je zoekt, terwijl je aan het werk bent. Ons flexibel traject volg je in alle vrijheid, met als resultaat een waardevol getuigschrift vanuit de bacheloropleiding eventmanagement aan VIVES. Dit getuigschrift geeft je recht op vrijstellingen, mocht je er later voor kiezen om de volledige bachelor eventmanagement te volgen.

Studeer waar en wanneer je wil

Studeren combineren met werken en leven? Dat kan! Bepaal zelf je studieprogramma en tempo om één of meerdere getuigschriften te behalen of verder te bouwen naar een volwaardig bachelordiploma. Er zijn geen lesmomenten op de campus. 

Grote flexibiliteit

Naast het zoveel mogelijk zelf bepalen hoe en waar je studeert, proberen we ook de examens zo flexibel mogelijk te organiseren: overdag, 's avonds, op zaterdagvoormiddag of soms zelfs van thuis uit. 

Betaalbaar

Je betaalt geen hoge opleidingsfees, maar dezelfde prijs als onze 'gewone' studenten. Naast de vaste inschrijvingskost geldt een bedrag per studiepunt. Dat betaal je pas op het moment dat je een vak opneemt. 

Wat is een microdegree?

Microdegrees zijn er voor de professional die:

  • z'n vakkennis wil bijspijkeren
  • een kei wil worden in een nieuw vakdomein
  • de sprong wil maken naar een nieuw diploma

Tijdens een microdegree verdiep je je in heel specifieke zaken. Je volgt namelijk de specialiserende vakken uit een opleiding, aangezien je de algemene brede kennis al bezit. De expertise die je opdoet in een microdegree zet je meteen om in de praktijk.

Een microdegree duurt maximum één academiejaar en telt maximum 60 studiepunten. 

Kom langs op onze infodagen

Tijdens onze infodagen ontdek je onze campussen en opleidingen. Je kan er lessen en rondleidingen volgen, cursussen inkijken, de lokalen en labo's verkennen ... Kom af en vraag ons de oren van het lijf. 

Inschrijven? Dat kan altijd online. Kom je liever langs op de campus? Dan kan dat op de infodagen en elke werkdag.

Programma
Opleidingsonderdelen STP
Projecten: management en training 5
       Projectmanagement 3
       Training presentatievaardigheden 2
Music, Leisure & Business Events 3
Eventplanning 3
Eventtechniek 3
Cultural & Sports Events 4
       Cultural Events 2
       Sports Events 2
Cateringmanagement 3
Digital Event Tools 3
Public Relations & Copywriting 4
Totaal studiepunten 28

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Heb je een vraag?