accounting expert geeft advies

microdegree Accounting Expert via afstandsonderwijs

microdegree Accounting Expert via afstandsonderwijs
microdegree Acconting Expert aan VIVES Zuid

Verdiep je tot financieel en fiscaal adviseur. De boekhouder van de toekomst, dat ben jij.

Opleiding Accounting Expert studeren
Accountant aan het werk

Ben je al actief als accountant? En wil je je verder verdiepen in fiscaal en financieel advies? In de microdegree Accounting Expert stomen we je klaar tot de boekhouder van de toekomst.

Je volgt deze opleiding (van 32 studiepunten) via afstandsonderwijs. Zo kan je ze combineren met je werk en studeer je waar en wanneer het jou uitkomt.

Deze microdegree biedt je de kans om je kennis uit te breiden op het vlak van accounting. Je krijgt vakken als vennootschapsboekhouden, computerboekhouden en vennootschapsbelasting.

Ben je eerder op zoek naar een microdegree waarin de basiskennis boekhouden aan bod komt? Volg dan eerst de microdegree Accounting Essentials.

3 redenen om Accounting Expert te studeren aan VIVES

Geef je loopbaan de wending die je zoekt, terwijl je aan het werk bent. Ons flexibel traject volg je in alle vrijheid, met als resultaat een waardevol getuigschrift vanuit de bacheloropleiding Accountancy-Fiscaliteit aan VIVES. Dit getuigschrift geeft je recht op vrijstellingen, mocht je er later voor kiezen om de volledige bachelor Accountancy-Fiscaliteit te volgen.

Studeer waar en wanneer je wil

Studeren combineren met werken en leven? Dat kan! Bepaal zelf je studieprogramma en tempo om één of meerdere getuigschriften te behalen of verder te bouwen naar een volwaardig bachelordiploma. Er zijn geen lesmomenten op de campus. 

Grote flexibiliteit

Je bepaalt zelf zoveel mogelijk hoe en waar je studeert. Daarnaast organiseren we ook de examens zo flexibel mogelijk: overdag, 's avonds, op zaterdagvoormiddag of soms zelfs van thuis uit. 

Betaalbaar

Je betaalt geen hoge opleidingsfees, maar dezelfde prijs als onze 'gewone' studenten. Naast de vaste inschrijvingskost geldt een bedrag per studiepunt. Dat betaal je pas op het moment dat je een vak opneemt. 

Wat is een microdegree?

Microdegrees zijn er voor de professional die:

  • z'n vakkennis wil bijspijkeren
  • een kei wil worden in een nieuw vakdomein
  • de sprong wil maken naar een nieuw diploma

Tijdens een microdegree verdiep je je in heel specifieke zaken. Je volgt namelijk de specialiserende vakken uit een opleiding, aangezien je de algemene brede kennis al bezit. De expertise die je opdoet in een microdegree zet je meteen om in de praktijk.

Een microdegree duurt maximum één academiejaar en telt maximum 60 studiepunten. 

Kom langs op onze infodagen

Tijdens onze infodagen ontdek je onze campussen en opleidingen. Je kan er lessen en rondleidingen volgen, cursussen inkijken, de lokalen en labo's verkennen ... Kom af en vraag ons de oren van het lijf. 

Inschrijven? Dat kan altijd online. Kom je liever langs op de campus? Dan kan dat op de infodagen en elke werkdag.

Programma
VAKKEN STP
Vennootschapsboekhouden 1 4
Vennootschapsboekhouden 2 4
Vennootschaps- en verenigingsrecht 4
Computerboekhouden 4
Personenbelasting 2 3
Financiële analyse 4
Vennootschapsbelasting 6
Fiscale procedure 3
Totaal studiepunten 32

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Heb je een vraag?