medewerker op kantoor

microdegree Accounting Essentials via afstandsonderwijs

microdegree Accounting Essentials via afstandsonderwijs
microdegree Accounting Essentials aan VIVES Zuid

Een microdegree voor wie graag goochelt met cijfers en bedrijven wil helpen bij fiscale, boekhoudkundige en financiële beslissingen.

Opleiding Accounting Essentials studeren
accountant aan het werk

Goochel je graag met cijfers? Wil je bedrijven helpen om fiscale, boekhoudkundige en financiële beslissingen te nemen? Dan klopt de rekening wanneer je kiest voor de microdegree Accounting Essentials.

Je volgt deze opleiding (van 29 studiepunten) via afstandsonderwijs. Zo kan je ze combineren met je werk en studeer je waar en wanneer het jou uitkomt.

Deze microdegree vertrekt vanuit de basis van boekhouden en geeft je een inleiding in personenbelasting en fiscaliteit. 

Wil je je na deze microdegree verder verdiepen in financieel en fiscaal advies? Of ben je al actief als accountant? Kies dan voor de microdegree Accounting Expert.

3 redenen om Accounting Essentials te studeren bij VIVES

Geef je loopbaan de wending die je zoekt, terwijl je aan het werk bent. Ons flexibele traject volg je in alle vrijheid, met als resultaat een waardevol getuigschrift vanuit de bacheloropleiding Accountancy-Fiscaliteit aan VIVES. Dit getuigschrift geeft je recht op vrijstellingen, mocht je er later voor kiezen om de volledige bachelor Accountancy-Fiscaliteit te volgen.

Studeer waar en wanneer je wil

Studeren combineren met werken en leven? Dat kan! Bepaal zelf je studieprogramma en tempo om één of meerdere getuigschriften te behalen of verder te bouwen naar een volwaardig bachelordiploma. Er zijn geen lesmomenten op de campus. 

Grote flexibiliteit

Naast het zoveel mogelijk zelf bepalen hoe en waar je studeert, proberen we ook de examens zo flexibel mogelijk te organiseren: overdag, 's avonds, op zaterdagvoormiddag of soms zelfs van thuis uit. 

Betaalbaar

Je betaalt geen hoge opleidingsfees, maar dezelfde prijs als onze 'gewone' studenten. Naast de vaste inschrijvingskost geldt een bedrag per studiepunt. Dat betaal je pas op het moment dat je een vak opneemt. 

Wat is een microdegree?

Microdegrees zijn er voor de professional die:

  • z'n vakkennis wil bijspijkeren
  • een kei wil worden in een nieuw vakdomein
  • de sprong wil maken naar een nieuw diploma

Tijdens een microdegree verdiep je je in heel specifieke zaken. Je volgt namelijk de specialiserende vakken uit een opleiding, aangezien je de algemene brede kennis al bezit. De expertise die je opdoet in een microdegree zet je meteen om in de praktijk.

Een microdegree duurt maximum één academiejaar en telt maximum 60 studiepunten. 

Kom langs op onze infodagen

Tijdens onze infodagen ontdek je onze campussen en opleidingen. Je kan er lessen en rondleidingen volgen, cursussen inkijken, de lokalen en labo's verkennen ... Kom af en vraag ons de oren van het lijf. 

Inschrijven? Dat kan altijd online. Kom je liever langs op de campus? Dan kan dat op de infodagen en elke werkdag.

Programma
Opleidingsonderdelen STP
Boekhouden 1 4
Inleiding fiscaliteit (AF) 3
Btw 5
Boekhouden 2 4
Personenbelasting 1 4
Praktijktraining 4
Totaal studiepunten 29

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Heb je een vraag?