studenten

Micro Degrees in bedrijfsmanagement via afstandsonderwijs

Micro Degrees in bedrijfs-management
Micro Degree bedrijfsmanagement aan VIVES Zuid

Verdiep je in de bedrijfsmatige kant van het bedrijf of de organisatie waar je werkt en behaal een getuigschrift van een micro degree.

Waar kan ik dit volgen?
specialiseren in handelswetenschappen en bedrijfskunde
groep studenten op de campus Kortrijk

De micro degrees van de opleiding bedrijfsmanagement bestaan uit een specialisatiepakket van 60 studiepunten. Deze getuigschriften zijn ideaal als je in een niet-verwante opleiding afstudeerde en je toch graag verder wil specialiseren in het domein van handelswetenschappen en bedrijfskunde.

Wat je vooropleiding ook is, later kom je op je toekomstige werkplek zonder twijfel in contact met het bedrijfsmatige aspect van het bedrijf of de organisatie waar je tewerk gesteld bent. Met een getuigschrift van een micro degree bedrijfsmanagement laat je zien dat je je ook in dat aspect van je werk hebt verdiept.

Wie een micro degree bedrijfsmanagement volledig afwerkt, kan met het getuigschrift meteen aan de slag, of daarna verder studeren voor een volledige bachelor in het bedrijfsmanagement. Voor de vakken uit de micro degree krijg je dan een vrijstelling.

Kies jouw opleiding:

bedrijfsadministratie

Je behaalde een graduaat, bachelor of master in een niet-economisch studiegebied, maar je wil met kennis van zaken het bedrijfsleven instappen? Economie, recht, Excel, boekhouden, inleiding fiscaliteit, sociale wetgeving, btw, verzekeringen, management accounting… zorgen voor een goede startbasis.

bedrijfsadministratie in het buitenland

Je hebt een graduaat, bachelor- of masterdiploma en je wilt je nu extra voorbereiden op een internationale zakelijke carrière door een combinatie van studie en stage in het buitenland.

bedrijfskunde

Deze microdegree laat je in één jaar tijd kennismaken met alle aspecten van de bedrijfsvoering. Een basiscursus economie is daarbij uiteraard onontbeerlijk. Daarnaast verdiep je je in accounting en boekhouden; burgerlijk recht, ondernemingsrecht en sociaal recht; de fiscaliteit van natuurlijke personen en ondernemingen; marketing, logistiek en management.

Eventorganisatie

Je wil je graduaat-, bachelor- of masterdiploma aanvullen met een specialisatie rond eventorganisatie? Je kan hierbij kiezen tussen de opties Business Events of Music & Entertainment.

Human Resources Management

Je behaalde een graduaat, bachelor of master in een niet-economisch studiegebied, maar je wil met kennis van zaken de sector van personeelswerk en -werving instappen? Met een micro degree Human Resources Management ben je gewapend om een rol te spelen in de personeelsafdeling van een profit- of non-profitorganisatie.

International Start-Up School

Deze opleiding is een zeer interessant pakket waarbij je halftijds studeert en halftijds ruimte hebt om te ondernemen of ervaring op te doen in een aanverwant bedrijf. Je hoeft nog geen onderneming te hebben om deze opleiding te volgen. Je krijgt wel persoonlijke coaching om een idee of concept verder te ontwikkelen.

IT, technologie en ecologie

Deze microdegree laat je in één jaar tijd kennismaken met nieuwe technologieën en zogenaamde emerging technologies. Uiteraard verdiep je je dan ook in de digital marketing en leer je werken met geïntegreerde IT-toepassingen. Je leert prestentatietools gebruiken en verkent de wondere wereld van de grafische vormgeving. Zo bereid je je voor op werken in het e-office van de toekomst.

Logistiek expert

Het logistieke gebeuren is een cruciale factor voor Vlaanderen. We zijn een export- en doorvoerland bij uitstek. Het bedrijfsleven smeekt om logistieke experten, met kennis van logistieke processen, douane- en accijnswetgeving, productieplanning, warehousing …

Marketing Communication Management

Verkoop meer van je producten of diensten via het internet met succesvolle online-marketing en e-commerce-tools. Deze praktijkgerichte opleiding geeft jou de benodigde kennis, handvatten en inzichten om jezelf te ontwikkelen tot een marketingcommunicatie-professional.

Marketingmanagement

Commerciële vaardigheden kan je in combinatie met elke vooropleiding bijzonder goed gebruiken in elk bedrijf of elke organisatie. Met aspecten als marketing, distributiebeleid, product- en prijsbeleid, communicatie, salestraining, marktonderzoek … trainen we je commerciële skills.

Marketingmanagement voor de automotive sector

Na je (technische) vooropleiding word je in deze micro degree klaargestoomd om een commerciële functie op te nemen in de automotive sector, één van de grootste branches ter wereld.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >