Overleg

Micro degree bedrijfskunde en beleidsinformatica

Getuigschrift microdegree bedrijfskunde en beleidsinformatica aan VIVES Noord

Je hebt een niet-bedrijfsgericht bachelor- of masterdiploma en je wilt je nu met belangstelling voor informaticatoepassingen toeleggen op de bedrijfswereld.

Waar kan ik dit volgen?
algemene en IT-aspecten van bedrijfsvoering
Portret man

Deze microdegree laat je in één jaar tijd kennismaken met de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoering. Een basiscursus economie is daarbij uiteraard onontbeerlijk. Je verdiept je enerzijds in het management en de organisatie van een bedrijf; boekhouden en financieel management; digital marketing en logistiek. Anderzijds maak je kennis met geïntegreerde IT‑toepassingen.

Je leert presentatietools gebruiken en verkent de wondere wereld van de grafische vormgeving. Je krijgt een cursus Excel voor gevorderden en in een cursus business reporting leer je hoe bedrijfsgegevens en -informatie verspreid en gedeeld worden. Je bereidt je dus voor op werken in het e-office van de toekomst.

Een aanvullende stage zorgt ervoor dat je het geleerde snel in de praktijk toepast en dus ook op de werkvloer met algemene en IT-aspecten van de bedrijfsvoering kennismaakt.

bedrijfskunde en beleidsinformatica studeren

Je studie in een oogopslag

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >