Groep studenten
Bachelor in het bedrijfsmanagement

marketing via afstandsonderwijs

marketing via afstands-onderwijs
Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing aan VIVES Zuid

Marketing is een commerciële opleiding. Je leert klantgericht denken en handelen, adviseren bij verkoop en creatieve ideeën strategisch uitwerken.

Ook op campus
Marketeer worden
Mensen rond tafel vol met bladeren en boeken

Op zoek naar een sterke commerciële allround opleiding waar je zelf je eigen accenten legt? Dan is marketing beslist jouw ding ! Als goeie marketeer denk je in de eerste plaats aan de klant. Of je nu rechtstreeks gaat verkopen, een nieuw product op de markt wil lanceren, zelf een zaak opstart of liever de creatieve toer opgaat en zorgt voor de beste communicatie met je klant.

Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen uit verschillende specialisaties. Zit verkopen in je bloed, dan ga je beslist voor de specialisatie salesmanagement. Vanaf het tweede jaar kun je nog verder specialiseren en kiezen voor de richting Retail & Store Management. Ben je creatief en gebeten door e-commerce en online marketing? Dan is de specialisatie marketingcommunicatie echt iets voor jou!

Marketing studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Specialiseer je in marketing

Marketingcommunicatie

Heb je interesse in de nieuwste marketing- en mediatechnieken? Ben je communicatief, trendgevoelig, creatief en sociaal? Dan is de opleiding marketingcommunicatie beslist iets voor jou!

Retail & Store Management

Ben je geboeid door verkoop en op zoek naar een gevarieerde job waar je leiding kunt geven? Ben je sociaal en ondernemend en kan je anderen enthousiast motiveren? Dan heeft de specialisatie Retail & Store Management alles wat je zoekt!

Salesmanagement

Heb je de nodige commerciële spirit en zin voor initiatief? Zijn creativiteit en een vlotte omgang met mensen je basistools? Dan ben jij de geknipte 'verkoper'. We leren je hoe commercieel te denken en te handelen.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.