studenten
Bachelor in het bedrijfsmanagement

marketing

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing aan VIVES Zuid

In de afstudeerrichting marketing leer je commercieel denken en handelen. We leren je hoe je het best communiceert met je klant, welke technieken je gebruikt voor verkoop, hoe je een nieuw product in de markt zet of zelf een zaak opstart. Je kiest voor een specialisatie in sales, communicatie of retail.

Waar kan ik dit studeren?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

opleiding marketing volgen
studenten

Een marketeer is een commerciële allrounder. Je ontwikkelt nieuwe ideeën, je helpt de strategie van het bedrijf mee bepalen, je verkoopt enthousiast je producten of diensten in verschillende talen en je kent alles van communicatie en digitale marketing. In onze opleiding komen al deze onderdelen dan ook aan bod.

Je krijgt een basis aan economische vakken, je wordt getraind in meerdere talen en er is aandacht voor IT met specifieke pakketten. En natuurlijk word je specialist in marketing: marktonderzoek, communicatiestrategie, salestraining, digital marketing, nieuwe trends enz. staan op het programma. Je krijgt heel wat praktijk via reële projecten uit het werkveld en we voorzien verschillende stages.

Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen uit drie specialisaties: marketingcommunicatie, Retail & Store Management en salesmanagement.

marketing studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingtype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit studeren?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

Meer info

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

Meer info

 Quote signs

Ik ben afgestudeerd in de opleiding marketingcommunicatie. Mijn studiekeuze was er enerzijds eentje uit interesse – mijn nieuwsgierigheid werd gewekt tijdens de infodag – maar anderzijds was het ergens ook een gok: je weet natuurlijk nooit of de vakken je zullen liggen. Maar je gaat af op de omschrijving en dan ga je ervoor.