catering

logies-, restaurant- en cateringmanagement

logies-, restaurant- en catering-management
Graduaat in het logies-, restaurant- en cateringmanagement aan VIVES Noord

Specialiseer je in het runnen van logies of een restaurant. Zo word jij de perfecte gastvrouw of -heer!

Waar kan ik dit volgen?
opleiding graduaat in het logies-, restaurant- en cateringmanagement volgen
student

Je houdt van eten en drinken? Je hebt oog voor piekfijne service? Je hebt ‘goesting’ om gasten in de watten te leggen? In het organiseren van evenementen wil je graag uitblinken door jouw creatieve blik? Maar ook het commerciële en financiële luik vind je best wel interessant? Dan ben jij die spontane, sociale en sympathieke gastvrouw/gastheer die geknipt is voor deze opleiding!

Weet jij al waar jouw hart ligt om een keuze van afstudeerrichting te maken? Ofwel kies je voor de afstudeerrichting logiesmanagement. Deze afstudeerrichting leidt onder andere op tot Front Office manager en Food & Beverage manager in een hotel. Na het volmaken van deze afstudeerrichting kennen deze twee afdelingen van een hotel voor jou geen geheimen meer.

Indien je voorkeur echter uit gaat naar het restaurantgebeuren en de verfijning van de eetervaring van de gast, laat dan geen twijfel meer bestaan: de afstudeerrichting restaurantmanagement is jou op het lijf geschreven. Gespecialiseerde drankenkenners of maîtres d’hôtel worden met deze afstudeerrichting ingezet om de gastenbeleving in restaurants te optimaliseren.

Ben je sterk geïnteresseerd in deze opleiding, maar ga je liever onmiddellijk voor een professionele bachelor? Bekijk dan zeker het bachelorprogramma hotelmanagement.

 

logies-, restaurant- en cateringmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Specialiseer je in logies-, restaurant- en cateringmanagement

Logies

Voor vakanties en zaken reizen steeds meer mensen de hele wereld over. Hotels en resorts ontvangen dagelijks ontelbaar veel bezoekers. De drukke zakenman wil lekker tot rust kunnen komen na een lange dag. De toerist in een resort wil het idee hebben dat hij in het paradijs is.

Restaurant

Bij een avondje restaurant komt meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Om je gasten optimaal te laten genieten van een uitstekend avondje uit, moet een restaurant ervoor zorgen dat zowel voor als achter de schermen alles gesmeerd loopt. Dat vereist organisatie, aansturing, efficiëntie en flexibiliteit.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.