Droom je van een gastvrije job in de horeca in België of in het buitenland? Als je houdt van eten en drinken, oog hebt voor een piekfijne service en het fijn vindt om gasten in de watten te leggen, dan is deze graduaatsopleiding geknipt voor jou. Je kan kiezen tussen twee afstudeerrichtingen zodat je volledig je interesse kan volgen. De horeca is voortdurend op zoek naar mensen met de juiste attitude en skills, dus werk vinden is geen probleem. Je zal zelfs kunnen kiezen waar je graag aan de slag wil: een receptie van een hotel, een restaurant of liever een bed & breakfast? Je eigen zaak starten kan natuurlijk ook.
opleiding logies volgen
Gelukkig is de zin voor het reizen ons nog niet verleerd. Voor vakanties en zaken reizen mensen de hele wereld over, of blijven ze lekker dicht bij huis. Hotels en resorts ontvangen dagelijks gasten waarvoor elk detail telt. De drukke zakenman wil zijn meeting tot in de puntjes geregeld zien en nadien tot rust komen na een lange dag. De toerist in een resort wil het idee hebben dat hij in het paradijs is.
Deze bezoekers zijn op zoek naar een totaalbeleving, waar jij later een rol in gaat spelen. De afstudeerrichting logiesmanagement van het graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement bereidt je hier uitstekend op voor.
Deze afstudeerrichting leidt onder andere op tot Front Office manager en Food & Beverage manager in een hotel. Na het volgen van deze afstudeerrichting kennen deze twee afdelingen van een hotel voor jou geen geheimen meer.
Wat na je studie LOGIESMANAGEMENT?
Verder studeren
Na deze opleiding kan je in 90 studiepunten het diploma professionele bachelor hotelmanagement behalen. Deze opleiding sluit nauw aan bij het graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement maar tilt je op naar een bachelorniveau. De inhoud van dit vervolgtraject kan je eenvoudig opvragen bij het opleidingshoofd van de bachelor Hotelmanagement.
Aan de slag
De horecasector is vragende partij voor mensen met de juiste attitude, skills en leerervaringen. Je komt terecht in een diversiteit aan horecazaken: aan jou om te kiezen. De receptie van een hotel? Een bed & breakfast? Een restaurant? Jouw eigen zaak of uitgroeien tot een middelmanager? Blijf je in België of spreid je je vleugels uit in het buitenland?
kwaliteit
VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.