Student Global business management via afstandsonderwijs

Global Business Management via afstandsonderwijs

Bachelor in het bedrijfsmanagement, keuzetraject Global Business Management aan VIVES Noord

Als general manager ga jij teams van specialisten aansturen. Jij snapt hoe elke afdeling functioneert binnen een groter geheel.

Global Business Management studeren via afstandsonderwijs
Studenten Global Business Management via afstandsonderwijs

In elke bedrijfsomgeving heb je specialisten en generalisten. De diepgaande expertise vs. het bredere perspectief. Wij leiden je op tot het laatste. De grote lijnen van de bedrijfsvoering boeien jou. Jij wil de koers uitzetten en niet per se in de diepte duiken. 

 • Ambieer je een eigen zaak of wil je groeien in een leidinggevende functie? In de opleiding Global Business Management krijg je zicht op het algemene plaatje van de bedrijfsvoering.
 • Zie het als een dissectie die je uitvoert op de werking van een zaak. Van marketing en sales tot supply chain en financieel management, je begrijpt hoe elk stukje in elkaar past. 
 • Heb je een eigen zaak en groeit dit uit tot een KMO of onderneming? Dan heb je wellicht ook meer nood aan strategisch inzicht en management skills om je team aansturen binnen diverse business units. De opleiding helpt jou bij de verdere uitbouw van je bedrijf of carrière. 
 • Misschien reiken je dromen verder dan de landsgrenzen? Met vakken als import- en exportmanagement en global business environment krijg je de tools om de wereldwijde markt te verkennen. 
3 redenen om Global Business Management te studeren bij VIVES

Studeer bij de pionier en marktleider van het afstandsonderwijs in het Vlaamse hoger onderwijs. Vrijheid van tijd en ruimte in jouw studies staat voorop en persoonlijke begeleiding is standaard. Je bent geen nummer maar iemand. 

Unieke opleiding in afstandsonderwijs

Wist je dat Vives de enige hogeschool is die deze opleiding in afstandsonderwijs aanbiedt? 

Flexibele examens

Per vak heb je de keuze uit verschillende examendata (digitaal of op campus). Zo stel je je persoonlijke planning op die past bij je studie, je werk en je gezin. 

Op stage in binnen- of buitenland

De opleiding beschikt over een groot aantal boeiende stageplaatsen in België, de EU en zelfs daarbuiten. Samen met jou zoeken we naar de beste plek om je skills aan te scherpen.

Tine studeert via afstandsonderwijs dat is studeren waar en wanneer ze wil

Tine startte 2 jaar geleden haar eigen zaak als consultant. Intussen is haar bedrijf uitgegroeid tot een team van 4 en voelt ze dat ze meer ondernemer-manager wordt in haar eigen bedrijf. Tine volgt de opleiding Global Business Management op afstand, omdat ze de zaak verder wil uitbouwen met verschillende business units en haar team wil kunnen aansturen vanuit een bredere, strategische visie. Het flexibele programma bij Vives laat haar toe om haar werk- en gezinsleven in evenwicht te houden tijdens haar opleiding. 

Programma

Global Business Management is een professionele bachelor. Het standaardprogramma duurt 3 jaar. 

Fase 1

Fase 1

Je legt eerst een stevige, algemene basis door je toe te leggen op verschillende takken van de bedrijfsvoering. Boekhouden, marketing en ondernemingsrecht zijn slechts een greep uit het programma. In Global Business Environments maak je kennis met de voornaamste (belangen)organisaties op de (inter)nationale markt en bespreek je actuele topics rond ondernemen. Verder werk je ook op je communicatieve en IT skills.

Fase 2

Fase 2

Vanaf het tweede jaar gaan we dieper in op de werking van de diverse afdelingen binnen een bedrijf, zoals HR, purchase, supply chain, finance, marketing, ... Je leert alles over banken en de beurs, cost accounting, inkoopmanagement en internationale handels- en betalingstechnieken. Je bouwt verder op de basis die je al kreeg in de communicatie-, IT- en rechtsvakken. 

Fase 3 & 4

Fase 3 & 4

In fases 3 en 4 ontdek je hoe je aan marktonderzoek en people management doet. Je leert ook sales accounts beheren, prijsstrategieën bepalen, risico's inschatten, … In je laatste jaar ga je ook op stage. Dit kan in het binnen- of buitenland. 

Fase 1

Je legt eerst een stevige, algemene basis door je toe te leggen op verschillende takken van de bedrijfsvoering. Boekhouden, marketing en ondernemingsrecht zijn slechts een greep uit het programma. In Global Business Environments maak je kennis met de voornaamste (belangen)organisaties op de (inter)nationale markt en bespreek je actuele topics rond ondernemen. Verder werk je ook op je communicatieve en IT skills.

Verder studeren na Global Business Management via Afstandsonderwijs

Verder studeren

 • Schakelprogramma Handelswetenschappen
 • Schakelprogramma Toegepaste Economische Wetenschappen
 • Schakelprogramma Communicatiewetenschappen
Jobkansen na Global Busniess Management via afstandsonderwijs

Jobkansen

 • zelfstandig ondernemer
 • commercieel, project manager
 • consultant
 • front of back office sales
 • medewerker kwaliteitsdienst

Meer weten?

Heb je nog vragen over je opleiding? We lijsten nog even alles op. Vooral praktische vragen? Neem dan zeker contact op.

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Heb je een vraag?