Business studenten

examen certificaat kredietbemiddeling

Examen certificaat kredietbemiddeling i.s.m. Febelfin Academy aan VIVES Zuid

Iedereen die als verkoper of als bemiddelaar in contact komt met kredieten heeft het officiële certificaat kredietbemiddeling nodig. Ook wanneer je als verkoper producten aanbiedt op afbetaling is een dergelijk getuigschrift noodzakelijk, zelfs wanneer het een kredietkaart betreft. Om dit certificaat te behalen dien je te slagen voor het officieel examen kredietbemiddeling. Enig ander diploma is hierin ondergeschikt. Febelfin voert deze besluitvorming uit op vraag van het FSMA. VIVES is hier erkend als extern examencentrum voor het afleggen van dit examen.

Waar kan ik dit volgen?
Deal

Bij VIVES kun je terecht voor het officieel examen tot het behalen van het getuigschrift van Kredietbemiddeling. Dit examen bestaat uit drie modules. Module 1 is de basisopleiding kredieten en is verplicht. Module 2 betreft de specifieke theorie betreffende consumentenkredieten en module 3 betreft deze voor hypothecaire kredieten. Je kan tijdens het examen beslissen om module 2 of module 3 of beide samen af te leggen. De inschrijving geldt telkens voor de drie modules samen. Slagen voor een module betekent dat je 60% dient te behalen. Indien je niet zou slagen kan je voor de module met het tekort een herexamen afleggen. Het examen is een examen met meerkeuzevragen zonder giscorrectie. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Studeren gebeurt via zelfstudie. 

Een certificaat kredietbemiddeling behalen

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Inschrijven

Inschrijven kan door je persoonlijke gegevens hier in te vullen. Na je registratie bevestigt VIVES je inschrijving bij Febelfin waarna je een registratiemail ontvangt. Via deze registratie krijg je toegang tot het platform van Febelfin waar je de cursussen van de drie modules kan downloaden en je voorbereiden op het examen via een oefenplatform.  

De deelname aan het examen, inclusief de toegang tot het oefenplatform en de cursussen bedraagt 180 euro, inclusief btw. 

Herexamen is mogelijk minimum 15 dagen na de vorige poging en deelname bedraagt dan 45 euro, inclusief btw.

Fabelfin

Datums

Nieuwe datums worden binnenkort bekendgemaakt.

Het examen vindt plaats in VIVES Kortrijk in het gebouw The Cloud van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde in lokaal 61.09 op de eerste verdieping. Dit lokaal is bereikbaar via de hoofdingang van het centrale VIVES gebouw aan de Doorniksesteenweg 145 in Kortrijk.