Business studenten

examen certificaat kredietbemiddeling

Examen certificaat kredietbemiddeling i.s.m. Febelfin Academy aan VIVES Zuid

VIVES is een erkend examencentrum van Febelfin waar je het examen kunt afleggen om het getuigschrift voor kredietbemiddeling te behalen. 

Waar kan ik dit volgen?
Deal

Bij VIVES kun je terecht voor het officieel examen tot het behalen van het getuigschrift van Kredietbemiddeling.

Iedereen die als verkoper of als bemiddelaar in contact komt met kredieten heeft het officiële certificaat kredietbemiddeling nodig. Ook wanneer je als verkoper producten aanbiedt op afbetaling is een dergelijk getuigschrift noodzakelijk, zelfs wanneer het een kredietkaart betreft. Om dit certificaat te behalen dien je te slagen voor het officieel examen kredietbemiddeling. Enig ander diploma is hierin ondergeschikt. Febelfin voert deze besluitvorming uit op vraag van het FSMA. VIVES is hier erkend als extern examencentrum voor het afleggen van dit examen.

Een certificaat kredietbemiddeling behalen

Hoe zit deze opleiding in elkaar?

De opleiding is een zelfstudiepakket dat bestaat uit een cursus (digitaal aangeboden) en een oefenplatform, officieel erkend door Febelfin. 

De inhoud van de opleiding en het examen bestaat uit drie modules. Module 1 is de basisopleiding kredieten en is verplicht op te nemen en af te leggen. Module 2 betreft de specifieke theorie van consumentenkredieten en module 3 betreft deze voor hypothecaire kredieten. Je kan tijdens het examen beslissen om module 2 of module 3 of beide samen af te leggen.

Er is geen voorkennis vereist om deel te nemen aan de opleiding en het examen. 

Hoe schrijf ik in?

Inschrijven kan via deze website van VIVES, klik op de knop 'inschrijven' die zich in het midden van deze pagina bevindt. (Niet de knop bovenaan de pagina want dan schrijf je in voor een opleiding aan VIVES.) Inschrijven kan tot veertien dagen voor het examen. Na je registratie bevestigt VIVES je inschrijving bij Febelfin waarna je een registratiemail ontvangt. Via deze registratie krijg je toegang tot het platform van Febelfin waar je de cursussen van de drie modules kan downloaden en je voorbereiden op het examen via een oefenplatform. 

Wat kost deze opleiding?

De deelname aan het examen, inclusief de toegang tot het oefenplatform en de cursussen bedraagt 180 euro, inclusief btw. 

Herexamen is mogelijk minimum 15 dagen na de vorige poging en deelname bedraagt dan 45 euro, inclusief btw. Je kan zoveel herkansingen opnemen als je wil. 

Hoe leg ik examen af?

Dit examen bestaat uit drie modules. De inschrijving geldt telkens voor de drie modules samen. Slagen voor een module betekent dat je 60% dient te behalen voor de module. Indien je niet zou slagen voor één of meerdere modules dan kan je voor de module met het tekort een herexamen afleggen.

Om het getuigschrift te behalen van Kredietbemiddeling in consumentenkredieten dien je te slagen voor zowel module 1, de basis als modules 2, de consumentenkredieten. Om het getuigschrift te behalen van Kredietbemiddeling in de hypothecaire kredieten dien je te slagen voor module 1 en module 3, hypothecaire kredieten. 

Het examen is een examen met meerkeuzevragen zonder giscorrectie. Annuleren is niet mogelijk. 

Wanneer kan ik examen afleggen?

De examendata voor het academiejaar 2023-2024 zijn:

  • donderdag 9 november van 13h tot 15h
  • donderdag 30 november van 13h tot 15h
  • donderdag 08 februari van 13h tot 15h
  • donderdag 29 februari van 13h tot 15h

Waar leg ik examen af?

Het examen vindt plaats in lokaal 6109 of 6106 in de gebouwen van Handelswetenschappen en Bedrijfskunde op de VIVES-campus in Kortrijk, Doorniksesteenweg 145. De lokalen zijn gelegen in het gebouw The Cloud.

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Onderwijstaal

Heb je een vraag?