eventmanagement
Bachelor in het bedrijfsmanagement

eventmanagement
event-management

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting eventmanagement aan VIVES Zuid

In eventmanagement leer hoe je evenementen organiseert: je leert het event kennenĀ van concept tot planning, van organisatie tot uitvoering. Tijdens je opleiding loop je heel wat stage op events en leer je het vak op de werkvloer van professionals uit de branche.

Waar kan ik dit studeren?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Beurs

Ben je een geboren organisator en een echte allrounder? Met deze boeiende studieĀ leer je niet alleen hoeĀ je allerlei evenementen kunt organiseren, maar leer jeĀ ook hoe je nieuwe toffe concepten uit kunt tekenen.

Als eventmanager teken je voor een feilloze organisatie enĀ een totaalbeleving voor de bezoekers. Aan Hogeschool VIVES kies je als evenmanagerĀ uit twee specialisaties: Business Events (congressen, beurzen, bedrijfsevenementen,Ā sportcentra ...) of Music & Entertainment (festivalorganisator, manager van muziekgroepen, thema- en attractieparkren,Ā culturele instellingen, musea ...)

Verder word je een echte kenner van de sector. Je kunt meepraten met de cateraar van je event, je kent alles van podiumtechniek en belichting, van crowd management, enz. Geen enkele opleiding in Vlaanderen is zo specifiek in deze sector.De eventmanager is ook een vlotte communicator: met woorden, met beelden (foto- en videobewerking, webdesign) en met flink wat IT-ondersteuning (ook specifieke pakketten voor event design).

Eventmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingtype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit studeren?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

Meer info

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

Meer info

CB
 Quote signs

Ik wilde iets ondernemends doen, dus heb ik een studie gekozen met een business-insteek, maar ook een opleiding waar ik mijn creatieve ei in kwijt kon, en dan was eventmanagement voor mij de ideale keuze.

Stiekem wil je moeder ook

Wanneer we op een infodag de opleidingĀ eventmanagementĀ voorstellen aan toekomstige studenten, horen we ouders vaak zeggen dat ze wilden dat deze opleiding ook bestond toen zij gingen studeren. Als we die jaloerse blikken zien wanneer we vertellen overĀ eventmanagementaan Hogeschool VIVES, dan weten we het zeker: stiekem wil je moeder ook. En gelijk heeft ze.