eventmanagement
Bachelor in het bedrijfsmanagement

eventmanagement

event-management
Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting eventmanagement aan VIVES Zuid

Leer in eventmanagement het eventvak kennen van concept tot planning, van organisatie tot uitvoering, met veel stage, praktijk en veel echte events.

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Beurs

Ben je een geboren organisator en een echte allrounder? Met deze boeiende studie leer je niet alleen hoe je allerlei evenementen kunt organiseren, maar leer je ook hoe je nieuwe toffe concepten uit kunt tekenen.

Als eventmanager teken je voor een feilloze organisatie en een totaalbeleving voor de bezoekers. Aan Hogeschool VIVES kies je als eventmanager uit twee specialisaties: Business Events (congressen, beurzen, bedrijfsevenementen, sportcentra ...) of Music & Entertainment (festivalorganisator, manager van muziekgroepen, thema- en attractieparkren, culturele instellingen, musea ...)

Verder word je een echte kenner van de sector. Je kunt meepraten met de cateraar van je event, je kent alles van podiumtechniek en belichting, van crowd management, enz. Geen enkele opleiding in Vlaanderen is zo specifiek in deze sector. De eventmanager is ook een vlotte communicator: met woorden, met beelden (foto- en videobewerking, webdesign) en met flink wat IT-ondersteuning (ook specifieke pakketten voor event design).

Eventmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Specialisaties eventmanagement

Als eventmanager teken je voor een feilloze organisatie en een totaalbeleving voor de bezoekers. Je kunt kiezen uit twee specialisaties: Business Events (congressen, beurzen, bedrijfsevenementen, pretparken, sportcentra ...) en Music & Entertainment (festivalorganisator, manager van muziekgroepen, culturele instellingen, musea ...).

Business Events

Bedrijven organiseren allerlei evenementen. Soms zijn die zo groot of specifiek, dat ze de organisatie in handen geven van een event agency: de lancering van een nieuw product, de bekendmaking van een nieuw imago, een incentive voor de beste klanten, een personeelsfeest met beleving, een fusie, een beursdeelname …

Music & Entertainment

Uit je dak gaan op de grote zomerfestivals, verwonderd zijn bij Cirque du Soleil, (stiekem) meedansen bij K3 of genieten van de magie van Disney …, that’s what makes you tick. Maar stond je er ooit bij stil dat achter die leuke activiteiten en evenementen een heuse industrie schuilgaat?

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

CB
 Quote signs

Ik wilde iets ondernemends doen, dus heb ik een studie gekozen met een business-insteek, maar ook een opleiding waar ik mijn creatieve ei in kwijt kon, en dan was eventmanagement voor mij de ideale keuze.

Stiekem wil je moeder ook

Wanneer we op een infodag de opleiding eventmanagement voorstellen aan toekomstige studenten, horen we ouders vaak zeggen dat ze wilden dat deze opleiding ook bestond toen zij gingen studeren. Als we die jaloerse blikken zien wanneer we vertellen over eventmanagement aan Hogeschool VIVES, dan weten we het zeker: stiekem wil je moeder ook. En gelijk heeft ze.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.