Kantoor
Bachelor in organisatie en management

Business & Organisation via afstandsonderwijs

Business & Organisation via afstands-onderwijs
Bachelor in organisatie en management, afstudeerrichting Business & Languages, specialisatie Business & Organisation in VIVES Noord en VIVES Zuid

Deze polyvalente opleiding bereidt je voor op diverse managementfuncties in het bedrijfsleven, zodat je de rechterhand kunt worden van de ceo.

Ook op campus
Word office manager met een opleiding Business & Organisation
Vives Kortrijk

Als organisatietalent ben je een onmisbare schakel in het bedrijf. Kies je voor de specialisatie Business Administration Management van de afstudeerrichting Business & Languages, dan kies je voor een functie in een team dat de verschillende verantwoordelijkheden binnen een bedrijf vormgeeft tot op het hoogste niveau.

Als topmedewerker moet je beschikken over organisatorische en digitale vaardigheden en een degelijke bedrijfseconomische achtergrond. Daarnaast heb je natuurlijk ook een flinke dosis stressbestendigheid nodig. Businessprocessen, trends en technologieën evolueren zo snel dat wij ook in de opleiding de vinger aan de pols houden.

Dat de toekomst ook een internationaal tintje heeft, staat buiten kijf. We willen je daarom graag voorbereiden op een omgeving waar je misschien minder mee vertrouwd bent. Steeds meer Business Administration Managers komen later terecht in internationale omgevingen, van management assistant tot executive planner en communicatiemanager.

Business & Organisation in afstandsonderwijs studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Wat leer ik in deze opleiding?

Je opleidingsprogramma is opgesteld in nauw overleg met het werkveld. Zo krijg je van bij de start een algemene bedrijfseconomische vorming, een grondige taaltraining (Nederlands, Frans, Engels en Duits of Spaans), training in sociale en managementvaardigheden en een stevige basis MS Office software. Daarnaast haal je met de bijkomende keuzepakketten in deze opleiding beslist het beste van jezelf naar boven.

Mappen

Hoelang doe ik over deze opleiding?

Je studieprogramma is een traject op jouw maat. De duur van de opleiding verschilt van student tot student. Dit is grotendeels afhankelijk van de tijd die jij kan spenderen om met je studie bezig te zijn.

Het is daarnaast mogelijk dat je op basis van eerder verworven kwalificaties (diploma's of attesten) of bepaalde werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen en dus bepaalde opleidingsonderdelen (vakken) niet meer hoeft af te leggen.

Wie al in het bezit is van een diploma binnen het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde kan via een verkort traject een bijkomend bachelordiploma behalen. Voor wie zich (verder) wil specialiseren in beroepsspecifieke materie, zijn onze getuigschriften interessant. Voor meer informatie contacteer het team afstandsonderwijs via [email protected].

 

 

Kantoor

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

VIVES biedt je de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, een volwaardig bachelordiploma op afstand te behalen. De theorie verwerk je op zelfstandige basis van thuis uit, hiervoor hoef je dus niet naar de campus te komen.

Het studiemateriaal is zo ontworpen dat je het zelfstandig kan doornemen en verwerken. De studiewijzer is daarbij je centrale infodocument per opleidingsonderdeel: hierin staan je leerdoelen (wat er van je verwacht wordt), praktische informatie en de manier waarop je geëvalueerd zal worden. Zelfstudie wil niet zeggen dat je er alleen voor staat, er is ook heel wat begeleiding voorzien. Vragen stellen en contact is mogelijk met docenten via mail en skype. Voor vaardigheids- en oefenmomenten kan je voor georganiseerde skypesessies intekenen. 

Wil je ons advies bij het samenstellen van je traject of heb je specifieke vragen rond studieplanning en studeren, dan kan je uiteraard ook bij het team afstandsonderwijs terecht.

student

Hoe verloopt mijn stage?

Het spreekt voor zich dat stage een belangrijk leer- en vormingsmoment is in de opleiding. De stage beslaat 60 dagen. De invulling ervan is evenwel verschillend in elke afstudeerrichting.

Onder welbepaalde voorwaarden kan je ook je stage (volledig of gedeeltelijk) op je eigen bedrijf afwerken. Indien je reeds over voldoende specifieke werkervaring beschikt, is het bovendien mogelijk dat de stageperiode wordt ingekort. De stage kan aangevat worden van zodra je 150 studiepunten (van de 180) hebt verworven.

Bib Brugge VIVES

Waar en wanneer leg ik examens af?

Elk opleidingsonderdeel wordt uiteraard geëvalueerd. Hoe dit gebeurt (schriftelijk, mondeling of met een opdracht), wordt duidelijk omschreven in de studiewijzer – een soort van handleiding – bij het opleidingsonderdeel zelf.

We vinden het belangrijk dat studenten die op afstand studeren ook op een flexibele manier examen kunnen afleggen. Voor elk opleidingsonderdeel zijn er per academiejaar minstens drie (en voor heel wat opleidingsonderdelen meer dan drie) examenmomenten. Examens gaan (met uitzondering van een aantal opleidingsonderdelen) door in het examencentrum. Je kan je registreren voor een examen tot uiterlijk 5 kalenderdagen voor het examenmoment. De locatie (gebouw + lokaal) en het tijdstip worden per vak steeds duidelijk gecommuniceerd. Lukt het je niet om voor een bepaald examen tot in Kortrijk te komen, dan kan je het examen doorgaans ook op afstand afleggen.

Groep studenten

Wanneer kan ik starten met de opleiding?

Dat kan vanaf de derde week van september! je kan ervoor kiezen om slechts met een beperkt aantal opleidingsonderdelen te starten, want je kunt immers tot eind mei opleidingsonderdelen bij opnemen. Ideaal om je studies volledig af te stemmen op jouw situatie. Op onze inschrijvingspagina leggen we je uit hoe je je kunt inschrijven voor deze opleiding.

Om in Vlaanderen te kunnen starten aan een opleiding in het hoger onderwijs, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen in verband met diploma, taal en leerkrediet. Raadpleeg hiervoor de inschrijvingsvoorwaarden voor een professionele bacheloropleiding. Om te starten met een opleiding op afstand hoef je geen werkstudent te zijn.

JDB
 Quote signs

De opleiding focust op een veelheid aan domeinen: we leren over economie, we hebben taalvakken, we werken aan onze computerskills, zodat we later op veel plaatsen terecht kunnen.

Lesinhoud
Leslokaal

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Handboeken en syllabi kunnen worden aangekocht via onze webshop. Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Naast de handboeken en syllabi is, zul je er alle informatie over je vakken en aanvullend studiemateriaal kunnen vinden, zoals oefeningen, filmpjes ter verheldering van de cursusinhoud, en discussiefora waar je met vragen terecht kan.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche.

Vakken en inhoud

Hier vind je de ECTS-fiche van deze opleiding. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Leren zonder lessen

Er zijn geen lesmomenten op de campus en toch sta je er niet alleen voor. Je docenten helpen je volledig op afstand.

Leren zonder lessen

Ons team afstandsonderwijs ondersteunt je heel graag op weg naar je bachelordiploma. Het aangepast studiemateriaal, de studiewijzer en de Toledocursus zullen je zeker een heel eind verder helpen. Heb je nog bijkomende vragen of zijn er zaken nog niet helemaal duidelijk, dan kan je steeds bij de docent van het betreffende opleidingsonderdeel terecht. E-mail vervangt grotendeels het dagdagelijks contact tussen student en docent. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Voor bepaalde opleidingsonderdelen gebruikt de docent filmpjes of zijn er soms elektronische klassen. Studenten volgen dan van om het even waar les via het internet. Je kan dan eveneens vragen stellen. Ook Skype maakt oefenmomenten met je docent mogelijk.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Handboeken en syllabi kunnen worden aangekocht via onze webshop. Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Naast de handboeken en syllabi is, zul je er alle informatie over je vakken en aanvullend studiemateriaal kunnen vinden, zoals oefeningen, filmpjes ter verheldering van de cursusinhoud, en discussiefora waar je met vragen terecht kan.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie Business Administration Management?
Hal VIVES

Verder studeren

Wil je na het behalen van je bachelordiploma verder studeren en een masterdiploma behalen, dan kan dit via een schakelprogramma. Zo zijn er binnen de Associatie K.U.Leuven o.a. overstapmogelijkheden naar:

 • master of science in de handelswetenschappen
 • master in de bedrijfscommunicatie
 • master in de meertalige communicatie
 • master in het vertalen
 • master in het tolken
 • master in de journalistiek

Daarnaast kun je via een verkort programma een diploma academische bachelor behalen, dat toegang geeft tot verschillende masteropleidingen. Ook andere bachelor-na-bachelor of postgraduaatsopleidingen zijn mogelijk, zoals:

 • een bachelor-na-bachelor international management
 • de postgraduaten marketingmanagement, bedrijfscommunicatie, digitale marketing en communicatie, dutch & translation, complementaire internationale studies
Groep collega's

Aan de slag

Een polyvalente opleiding opent vele deuren. Je kan terecht in een brede waaier van sectoren, zoals multinationals, KMO’s, financiële instellingen, immobiliënkantoren, overheidsinstellingen, advocatenkantoren. In welke functies zijn onze afgestudeerden tewerkgesteld?

 • management assistant van de plant manager, sales manager, product manager, project manager, marketing manager...
 • office manager
 • communicatiemanager
 • executive planner
 • logistics assistant
 • customer service medewerker
Verkorte studieroutes

Een diploma na je diploma?

 1. Met een diploma uit een relevant domein (handelswetenschappen en bedrijfskunde aan VIVES of een andere hogeronderwijsinstelling) met als basisvoorwaarde voldoende credits voor talen, informatica en basis bedrijfseconomie heb je toegang tot een verkorte studieroute van een tot anderhalf jaar.
 2. Zonder diploma uit een relevant domein of je voldoet niet aan de basisvoorwaarde stellen we samen een traject op maat op (op campus of op afstand) van een tweetal jaar.
 3. Met een graduaatsdiploma uit een aanverwant domein stap je in een aanvullingstraject van twee jaar.

Interesse? Neem contact op vóór je inschrijving:

Persoon lacht vertrekt

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.