visual tri-diplomering

bedrijfsmanagement met tri-diplomering

meertalige bachelor bedrijfsmanagement met mogelijkheid tri-diplomering
Bachelor in het bedrijfsmanagement met tri-diplomering (VIVES, Wallonië, Canada, Frankrijk) aan VIVES Zuid

Ontdek de wereld en verrijk je toekomst met onze meertalige bachelor in het bedrijfsmanagement met mogelijkheid tot tridiplomering aan VIVES! Studeer niet alleen in het Nederlands en het Frans, maar ook in het Engels op toplocaties over de hele wereld. Word een globale bedrijfsleider of manager met drie diploma's in slechts drie jaar. Jouw avontuur begint hier!

Waar kan ik dit volgen?
Drie volwaardige bachelordiploma's in drie jaar
parijs

Ben je op zoek naar een spannend internationaal avontuur in het hoger onderwijs? Dan hebben we iets dat je niet mag missen - de meertalige bachelor bedrijfsmanagement met de mogelijkheid tot tridiplomering!

Je kiest voor de opleiding bedrijfsmanagement en studeert niet in één taal, maar in meerdere talen! Niet alleen vergroot je je taalvaardigheid, maar je opent ook de deur naar een wereld van mogelijkheden. In deze wereld waar globalisering de norm is, zijn meertalige vaardigheden een enorme troef.

Je start je eerste jaar bij VIVES in Kortrijk, waar je de helft van je vakken in het Nederlands en de andere helft in het Frans volgt. Dit bereidt je voor op een volledig jaar studeren in het Frans in het tweede jaar, waar je de mogelijkheid hebt om bij één van onze partners in Wallonië, Frankrijk of zelfs Franssprekend Canada te gaan studeren.

In het derde jaar heb je de keuze om je traject verder te zetten in het Frans in Frankrijk, maar je kunt ook kiezen voor een jaar in het Engels in Frankrijk, Indonesië of Tsjechië  of anderhalf jaar in Duitsland of Finland (een jaar studeren en een semester stage in een land naar keuze). Als je elk jaar naar een andere partnerschool gaat en daar slaagt voor de opgenomen credits, ontvang je niet één, niet twee, maar drie diploma's - één van elke partnerschool bovenop je VIVES diploma. Dat is tridiplomering in actie!

Deze unieke richting is ook een aanrader voor Franstalige studenten die hun Nederlands willen perfectioneren. Samen met je klasgenoten dompel je jezelf onder in een tweetalige omgeving, waarbij je zonder schroom de andere taal kunt spreken. Indien gewenst, kan je in het tweede jaar bij VIVES blijven om je Nederlands te perfectioneren en vervolgens in het derde jaar je traject verder zetten in het Engels. Op die manier kan je twee diploma's behalen in slechts drie jaar tijd en ben je meteen ook vlot drietalig!

Deze opleiding geeft je de kans om je cv er te laten uitspringen en opent deuren naar banen over de hele wereld!

En dan is er nog de ervaring zelf. Je zult niet alleen studeren, maar ook leven en ademen in verschillende culturen. Je maakt vrienden over de hele wereld, ontdekt nieuwe tradities en leert te denken buiten de grenzen van je eigen cultuur. Dit is niet zomaar een studierichting. Dit is een levensveranderende ervaring.

bedrijfsmanagement met tri-diplomering studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

visual

Hoe ziet mijn studieroute eruit?

Het eerste jaar van je opleiding is algemeen. Je studeert in Kortrijk, waar je vakken krijgt in het Nederlands en in het Frans. Zo maken we je vertrouwd met het Frans als onderwijs- en ondernemingstaal en bereiden we je voor op de volgende twee jaren. Voor de vakken die in het Frans gegeven worden, leg je examen af in het Frans of in het Nederlands.

In het tweede jaar specialiseer je je: je kiest voor een focus op Marketing of Business Management & Entrepreneurship (commerce extérieur). Afhankelijk van die keuze verhuis je een academiejaar lang naar een van onze partnerscholen in Wallonië, Frankrijk of in (Franstalig) Canada. Het derde jaar sluit je de opleiding af in Frankrijk (in het Frans of in het Engels), Finland, Duitsland of Indonesië (in het Engels).

student

Hoelang doe ik over deze opleiding?

Een professionele bachelor is een praktijkgerichte opleiding die je in drie jaar kunt afronden. De opleiding bestaat uit zes semesters die over drie opleidingsfasen worden gespreid. Het programma omvat 180 studiepunten en is samengesteld uit opleidingsonderdelen waarvoor je credits (studiepunten) moet behalen. De meeste studenten volgen het reguliere programma waarvan de eerste opleidingsfase bestaat uit 60 studiepunten. Rekening houdend met de voorwaarden van het opleidingsprogramma kun je als student ook een individueel studieprogramma (ISP) samenstellen. Mocht je voor bepaalde opleidingsonderdelen niet slagen, dan pas je in samenspraak met een studietrajectbegeleider je individuele studieprogramma aan. Wie ervoor kiest om zijn/haar laatste jaar in Duitsland of Finland te studeren moet rekening houden met 7 en niet met 6 semesters (dus 3,5 jaar).

studenten

Waar ga ik in het tweede en het derde jaar naartoe?

We sturen je in het tweede en derde jaar niet zomaar ergens naartoe; VIVES blijft je thuishaven en wij zorgen voor een goede opvolging en begeleiding. De hogescholen en universiteiten waar we mee samenwerken zijn door ons gescreend en hebben een partnerovereenkomst met ons getekend. De diploma’s die je daar behaalt zijn gelijkwaardig aan het Vlaamse.

Voor marketing kan je in het 2e jaar terecht op volgende locaties: in HELHa La Louvière; Helmo Liège; HENNALUX Namur; Ephec Woluwé ou Louvain-La-Neuve; Nouveau-Brunswick (Moncton) in Canada. Voor Commerce extérieur zak je af richting Wallonië (EPHEC in Woluwé, HELMO Liège), Frankrijk (IUT Nice, IUT Créteil, IUT Saint-Denis, IUT Lille 1, IUT RODEZ, IUT Montpellier, IUT Grenoble, IUT Clermont-Ferrand, IUT Montluçon, IUT Vannes, ESC Pau) of Canada (Université du Québec à Chicoutimi). 

Het derde jaar sluit je de opleiding af in Frankrijk. Bij een aantal partners wordt er in het 3 jaar gewerkt met ‘Alternance’. Dit betekent dat de student een aantal dagen les volgt per week en een aantal dagen stage loopt in een bedrijf in Frankrijk. Volgende bestemmingen zijn mogelijk in het Frans: IUT Nice, IUT Créteil, IUT Saint-Denis, IUT Lille, IUT Rodez, IUT Montpellier, IUT Grenoble, IUT Montluçon en IUT Clermont-Ferrand, IUT Vannes en ESC Pau. Volgende Franse bestemmingen zijn mogelijk in het Engels: Montpellier, Grenoble en Lyon (opgelet: deze laatste bestemming is voor 2 jaar).

Het is ook mogelijk om het 3e jaar het Engels te volgen. Dit kan in 2 semesters in Indonesië (ITS Surabaya)  of in 3 semesters in Finland (Karelia) of in Duitsland (TH Wildau). Semester 5 en 6: study en semester 7: stage. De stage mag eender waar gebeuren (BE of ander land). Na 3 jaar (of 3,5 jaar in het geval van Duitsland en Finland) kan je dan ook tot 3 diploma’s verwerven van elke instelling waar je studeerde.

studenten

Wat kost deze opleiding?

Omdat je drie jaar lang student bent van VIVES, is je inschrijvingsgeld hetzelfde als van elk ander diploma dat je aan een Vlaamse hogeschool kunt behalen. Heb je recht op een studietoelage, dan geldt die ook voor de jaren dat je in het buitenland verblijft.

Wanneer je in Wallonië, Frankrijk, Duitsland en Finland studeert, kom je in aanmerking voor Erasmusbeurzen. Voor het jaar dat je in Wallonië verblijft bedraagt die 100 euro per maand (+ 100 euro administratieve ondersteuning); in Frankrijk, Finland en Duitsland bedraagt de Erasmusbeurs tussen de 380 en 630 euro per maand (afhankelijk van het al of niet hebben van een studietoelage van de Vlaamse gemeenschap), en krijg je meestal een extra ondersteuning van de Caisse Allocation de Famille (CAF), een Franse overheidsinstelling die voor 20 à 35% tussenkomt in de huurprijs van je kot.

Voor Canada en Indonesië kan er via de provincie West-Vlaanderen een beurs aangevraagd worden. Op basis van een goed dossier wordt er 1500 EUR of 2500 EUR beursgeld toegekend (al of niet beursstudent Vlaamse Gemeenschap).

HWB bedrijfsmanagement

Klopt het dat ik met deze opleiding drie diploma's ontvang?

Inderdaad! Wie de opleiding met succes afrondt, ontvangt drie diploma’s: het Vlaamse diploma bachelor in het bedrijfsmanagement, het Waalse of het Canadese diploma én het Franse diploma Licence Professionnelle of het Finse, Duitse of Indonesische diploma, in hetzelfde studiegebied als de door jou gekozen specialisatie. Deze drie diploma’s worden alle drie officieel erkend en je kunt bij het solliciteren dus drie diploma’s op je cv zetten.

student
 Quote signs

Tri-diplomering houdt in dat je elk jaar op een andere locatie, in een andere taal studeert. Zo heb je op het einde drie gelijkwaardige diploma’s. Kies je ervoor om 2 van de 3 jaar in dezelfde (partner)school te blijven dan behaal je aan het einde van de rit 2 diploma's (bidiplomering)

Lesinhoud
studenten

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat onder andere boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt tijdens je studie.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en praktijk

Benieuwd welke vakken en welke praktijkonderdelen deel uitmaken van het programma? Bekijk hieronder een beknopt overzicht.

Vakken en praktijk

Merk op :

  • dat de helft van de vakken in het Nederlands en de helft van de vakken in het Frans wordt gegeven (alle vakken waarbij je (F) ziet staan, worden onderwezen in het Frans, de rest in het Nederlands)
  • dat je hier enkel de vakken van het eerste jaar terugvindt.  Het programma van het 2e en 3e jaar hangt af van de bestemming die je kiest. Je hebt de keuze om eerder breed-economisch verder te gaan of te kiezen voor de specialisatie Marketing.

Marketingmanagement en ondernemen

Productontwikkeling en innovatie

In Search of Sustainability

Recht

Comptabilité (F)

Marketing (F)

Economie (F)

Techniques internationales de commerce et de paiement (F)

Data-onderzoek

Business Office Skills

Excel (F)

Français (F)

Engels

Duits of Spaans

Français: communication et développment de talents (F)

Pratique et projets (F)

Religie, Zingeving en levensbeschouwing

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien. Gemiddeld heb je tweeëntwintig lesuren per week.

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je lessenrooster er in het eerste semester uit zou kunnen zien. Omdat niet alle vakken het volledige academiejaar worden gegeven, vind je in de deze voorbeeldtabel uiteraard niet alle opleidingsonderdelen terug. We proberen bij het opmaken van elk lessenrooster springuren zoveel mogelijk te beperken.

Kies jouw campus
VIVES Kortrijk
VIVES Kortrijk
  ma di wo do vr za
8u45
 
Français
 
Comptabilité
Excel
 
9u45
 
Burgerlijk recht
Marketing-management en ondernemen
Comptabilité
Excel
 
11u00
       
Business Office Skills
 
12u00
Pauze
13u00
Français
RZL
       
14u00
Burgerlijk recht
Engels
Français
 
Dataonderzoek
 
15u15
Marketing-management en ondernemen
Engels
Développement de talents
 
Dataonderzoek
 
16u15
       
Dataonderzoek
 

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

Wat na je studie bedrijfsmanagement met tri-diplomering?
Man kijkt naar tijdschema met valies

Verder studeren

We noemen hier een paar mogelijkheden:

  • bijkomend bachelordiploma in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde
  • bachelor-na-bachelor International Management
  • schakelprogramma en master handelswetenschappen
  • verder studeren in het buitenland
studenten

Aan de slag

Met dit veelzijdige diploma kun je onmiddellijk aan de slag, zowel in eigen land als internationaal. Door je degelijke kennis van het Frans/Engels en je drie diploma's, heb je een meer dan een streepje voor op de meeste andere kandidaten. Afgestudeerden kunnen aan de slag als:

  • rechterhand van de KMO-manager
  • zelfstandig bedrijfsleider
  • marketingspecialist 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.