Collega's Business Management

bedrijfsmanagement (Engelstalig)

bedrijfs-management (Engelstalig)
Bachelor of Business Management, specialisation Business Management & Entrepreneurship - English Programme at VIVES Zuid

Met deze Engelstalige studie voor Belgische én internationale studenten doe je een grondige kennis op van management in een interculturele context.

Waar kan ik dit volgen?
Studeer bedrijfsmanagement in het Engels voor een internationale ervaring
Studenten Bedrijfsmanagement

Internationale medestudenten, buitenlandse docenten, studiereizen en uitwisselingsmogelijkheden zullen je interculturele bewustzijn en de communicatie vergroten. Je krijgt in drie jaar een brede economische en bedrijfsmatige basisvorming met een internationale klemtoon. Je krijgt een compleet beeld van de modernste inzichten op het gebied van business, marketing, recht, management, accountancy, logistiek en sales.

Je kiest tijdens deze opleiding uit twee of drie talen: Engels (sowieso voor wie Engels niet de moedertaal is), Duits, Frans, of Spaans. Als Nederlands niet je moedertaal is, dan kun je ook voor Nederlands kiezen. Je kunt je talenkeuze laten afhangen van je eigen sterktes of van de landen en sectoren waar je later wil gaan werken.

Voor meer informatie over de Nederlandse bachelor bedrijfsmanagement, klik je op onderstaande knop.

Bedrijfsmanagement (Engelstalig) studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

De opleiding biedt je een gedegen kennis van de verschillende functionele gebieden van management voor het beheersen van de bedrijfsvoering en het opzetten van een bedrijf, samen met tal van opleidingsonderdelen om je communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling aan te scherpen.

Je doet een grondige kennis van het bedrijfsleven op en je krijgt voldoende praktijkervaring mee om de vereiste vaardigheden te verwerven in de belangrijkste leidinggevende verantwoordelijkheden in een internationale omgeving. De ontwikkeling van ICT-vaardigheden, communicatie- en taalvaardigheden en het vermogen tot teamwerk en leiderschap vormen eveneens een belangrijk onderdeel van de opleiding. Internationale en teamvaardigheden worden binnen verschillende groepsprojecten, de stage en het Creative Business Project aangescherpt.

Je neemt deel aan een sterk ervaringsgerichte opleiding! De lessen van de ervaren docenten zijn praktijk georiënteerd. Naarmate je studie vordert, neem je je leerproces meer in eigen handen en neemt de praktijk almaar toe in omvang en in belangrijkheid.

Man spreekt talen

Hoelang doe ik over deze opleiding?

Een professionele bachelor is een praktijkgerichte opleiding die je in drie jaar kunt afronden. De opleiding bestaat uit zes semesters die over drie opleidingsfasen worden gespreid. Het programma omvat 180 studiepunten en is samengesteld uit opleidingsonderdelen waarvoor je credits (studiepunten) moet behalen. De meeste studenten volgen het reguliere programma waarvan de eerste opleidingsfase bestaat uit 60 studiepunten.

Student aan bureau

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

In deze opleiding bieden we je een zeer brede vorming aan, toegepitst op een internationale context. Alle domeinen die een ondernemer nodig heeft komen immers aan bod: accountancy, marketing, logistiek, kwaliteitszorg, innovatie, talen, HR-management, peoplemanagement en internationaal zakendoen. Tijdens de lessen, gastcolleges en studiebezoeken kom je in contact met studenten én docenten uit het buitenland, waardoor de opleiding het ideale uitgangspunt vormt voor die studenten die later in een Belgisch bedrijf een internationale functie willen vervullen, of een job willen uitoefenen in een bedrijf in het buitenland. Ons uitgebreid netwerk helpt je bovendien bij het vinden van zowel interessante stageplekken als toekomstige jobkansen.

Groep studenten

Ga ik tijdens deze opleiding op stage?

In de derde fase ga je gedurende 9 weken op stage in een bedrijf en dit mogelijk op twee verschillende diensten; op die manier krijg je een brede kijk op het echte bedrijfsleven. Deze stage kan ook in het buitenland plaatsvinden, een extra troef op je cv.

In de derde programmafase start je samen met een vijftal studenten een Creative Business Project op. Na een creatieve fase, wordt een product of dienst gekozen die gecommercialiseerd wordt. Alles wat ook bij het opstarten van een zaak noodzakelijk is, komt aan bod: schrijven van een marketing- en financieel plan, opzetten van een verkoopstrategie, voeren van een boekhouding, goede logistieke opvolging van voorraden en kasbeheer. Dit is een boeiend verhaal waar je de verworven kennis omzet in de praktijk, duurzaam ondernemerschap wordt aangemoedigd en veel zelfkennis wordt verworven.

Studeren in het buitenland

Wie tijdens zijn studies een persoonlijke internationale ervaring wil opdoen, zit in deze opleiding in pole position. We hebben met meer dan 140 hogescholen van Finland tot Griekenland en van Ierland tot Litouwen een samenwerkingsovereenkomst om er een semester te studeren. Of loop je liever stage in China, India, Mexico of Colombia? Dat kan ook. En of het bedrijfsleven je internationale ervaring zal weten te waarderen!

Binnen de opleiding is het mogelijk om een tweede diploma aan één van onze partneruniversiteiten te behalen. Als je vloeiend Frans spreekt, kunt je een tweede diploma behalen aan een van onze Waalse partnerhogescholen in België of een jaar in Frankrijk of Canada studeren. Je kunt ook een tweede diploma behalen aan een van onze Deense partneruniversiteiten.

Student met kaart

Ontdek de wereld tijdens je studie!

Roeland Mechelaere
 Quote signs

Je komt tijdens deze opleiding met veel studenten uit landen van overal ter wereld in contact, wat voor mij persoonlijk echt een verrijking is. Ik ben momenteel een eigen startup aan het opzetten en de inzichten die ik op het gebied van internationaal ondernemen opdoe, maken deze studie voor mij bijzonder waardevol.

Lesinhoud
Class

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat onder andere boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt tijdens je studie.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en praktijk

Benieuwd welke vakken en welke praktijkonderdelen deel uitmaken van het programma? Bekijk hieronder een beknopt overzicht.

Vakken en praktijk

Marketing management

Product development & Innovation

In Search of Sustainability

Internal Organisation and Total Quality Management

Sales Training

Import/Export

Financial Management

Supply Chain Management & ERP

Risk Management

E-Marketing & E-Commerce

Doing Business Outside of Europe

Law

Labour & Social Protection

Human Resources Management

Accountancy

International Taxes

Financial Analysis

Cost & Management Accounting

Digital Marketing Academy

Strategic Management  & Innovation Processes

Market Research + Workshop Market Research

Introduction to marketing

Comparative Economics

International Trade & Payment Procedures

Data Research & Application to business Decisions

Business Office Skills

Excel

English/Dutch

French/German/Spanish/Dutch

Intercultural Management

Communication Skills & Talent Development

Practice-Oriented Training 

Introduction to Philosophy

Business Ethics & Research Methods

Internship

Creative Business Project

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien. Gemiddeld heb je twintig lesuren per week.

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je lessenrooster er in het eerste semester uit zou kunnen zien. Omdat niet alle vakken het volledige academiejaar worden gegeven, vind je in de deze voorbeeldtabel uiteraard niet alle opleidingsonderdelen terug. We proberen bij het opmaken van elk lessenrooster springuren zoveel mogelijk te beperken.

Kies jouw campus
VIVES Kortrijk
VIVES Kortrijk
  ma di wo do vr za
8u45
International Commercial Law
French, German or Spanish
Talent Development
 
Accountancy
 
9u45
International Commercial Law
French, German or Spanish
Communication Skills
 
Accountancy
 
11u00
English
Introduction to Marketing
Business Office Skills
 
Product Development & Innovation
 
12u00
English
Introduction to Marketing
Business Office Skills
 
Product Development & Innovation
 
13u00
Pauze
14u00
 
International Trade & Payment Procedures
Excel
     
15u15
 
International Trade & Payment Procedures
Excel
     
16u15
 
Introduction to Marketing
       

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

Wat na je studie bedrijfsmanagement (Engelstalig)?
Student op laptop

Verder studeren

Na het behalen van je diploma kan je nog heel wat richtingen uit om verder te studeren. Via een verkorte studieroute (1 jaar) kun je een bijkomend diploma (andere afstudeerrichting/keuzetraject) behalen in bedrijfsmanagement (bijvoorbeeld accountancy-fiscaliteit, automotive management, event management en financie- en verzekeringswezen).

Je kunt ook een bachelor na bachelor volgen (bv. BaNaBa international management) of via een schakelprogramma (1 jaar) verder studeren voor een master in handelswetenschappen (1 jaar). Of studeer je liever nog een bijkomend jaar in het buitenland? We zoeken samen met jou naar een geschikte partnerschool.

Kantoor

Aan de slag

Met het diploma kun je heel wat kanten uit. Het is een van de meest veelzijdige diploma's die je op het gebied van ondernemerschap in Vlaanderen kunt halen. Bovendien is het Engelstalige diploma geaccrediteerd over heel Europa, dus voor wie buiten de landsgrenzen in een internationale omgeving in een managementfunctie aan de slag wil, vormt de opleiding een uitstekend startpunt. Een greep uit de vele mogelijkheden van dit diploma:

  • een eigen zaak opstarten
  • allround verantwoordelijke functie bij een kmo of groot bedrijf
  • rechterhand van bedrijfsleider of manager
  • opvolging familiebedrijf

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.