studenten

bedrijfsmanagement

bedrijfs-management
Bachelor in het bedrijfsmanagement aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Leer het bedrijf kennen in al zijn facetten. Je krijgt een brede basis management en specialiseert je met veel praktijk in een aspect naar keuze.

Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Een brede economische en bedrijfsmatige basisvorming én specialisatie
studenten

Van handelswetenschappen en bedrijfskunde, het grootste studiegebied in Vlaanderen, is de bachelor in het bedrijfsmanagement overigens met voorsprong de grootste opleiding. Je treft er dan ook ontzettend veel keuzemogelijkheden in aan.

Een brede economische en bedrijfsmatige basisvorming bij aanvang, met daar bovenop een sterke specialisatie vanaf de tweede oplei­dingsfase zorgen ervoor dat jij een heel belangrijke troef in handen hebt voor het bedrijfsleven: jouw handelsmerk.

Bedrijfsmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Specialiseer in bedrijfsmanagement

Accountancy-fiscaliteit

Een boekhouder een saaie papiervreter? No way! We leiden je op tot een allround financieel adviseur met prima vakkennis en uitstekende communicatieve en digitale skills. 

Automotive management

Automotive management is een uniek keuzetraject in Vlaanderen. Ben je commercieel ingesteld en schuilt er ergens een manager in je? Heb je bovendien een passie voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen of motorfietsen? Dan is dit uniek keuzetraject echt iets voor jou.

Business Engineering

Business en engineering zullen zeker sleutelbegrippen worden in heel wat vacatures in de (nabije) toekomst. Vandaar dat deze opleiding zich vooral richt op studenten die interesse hebben in IT, duurzaamheid/ecologie en technologie zonder een technieker of techneut te willen worden.

Business Management & Entrepreneurship

Wil je na je studies een zelfstandige zaak opstarten? Of zie je een all-round functie met verantwoordelijkheid in een kmo of grotere onderneming helemaal zitten? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

Business Technology Management

Salesmanagers van de toekomst zullen zij zijn die inzicht hebben in de technologieën enerzijds waaruit het product is vervaardigd of waarin het wordt verwerkt en hoe het functioneert. Bovendien zijn er heel wat technologische bedrijven op komst die als toeleverancier zullen fungeren voor de technologieverbruikers en -gebruikers.

Digital Business Management

De digitalisering zorgt voor een spectaculaire omwenteling in het economische en maatschappelijke leven. Daarom is er nood aan dynamische, communicatief sterke afgestudeerden met een brede bedrijfskennis en een uitstekende beheersing van digitale tools.

Eventmanagement

Een eventmanager is een allround man of vrouw. Hij/zij begrijpt het hele evenement, kent alle aspecten van de organisatie. Dus krijg je in de opleiding met al die onderdelen te maken. Je bent niet allergisch voor het economische: eventmanagement is een business...

Financiën en verzekeringen

Bij VIVES start je meteen in de specialisatie Finance & Risk Management, waarin we je een grondige kennis op laten bouwen rond vermogensbeheer. Tegelijk trainen we jou als adviseur, verkoper en all-round financial entrepreneur binnen de moderne digitale financiële sector. Je wordt een expert in payment solutions, cryptocurrency (bitcoin en blockchain), crowdfunding, fintech en insurtech, forex trading en behavioral finance.

Global Business Management

In elk bedrijf, organisatie heb je generalisten en specialisten. In Global Business Management krijg je een algemene, praktijkgerichte, allround managementopleiding waarin alle facetten van het bedrijfsleven (‘business’) aan bod komen. We doen als het ware een dissectie van een bedrijf.

Immobiliën en verzekeringen

Met immobiliën en verzekeringen stap je in een boeiende wereld, die nooit stilstaat. Klanten adviseren op basis van een gedegen kennis van de materie maakt je een professionele speler in het werkveld. Je begeleidt klanten in hun projecten rond vastgoed. Wanneer je start in de verzekeringswereld ben je al vertrouwd met de persoons- en schadeverzekeringen.

Marketing

Als marketeer ontwikkel je nieuwe ideeën, help je de strategie van het bedrijf mee bepalen en ondersteun je de verkoop vanuit de digitale communicatie. We integreren de praktijk in de lessen met reële cases en projecten uit diverse sectoren, zodat je meteen feedback krijgt vanuit het werkveld.

Rechtspraktijk

Wie kiest voor een opleiding rechtspraktijk, kiest voor een carrière in de juridische wereld. In een maatschappij die altijd maar complexer is, worden wetgeving, recht en rechtspraak steeds belangrijker, zowel op lokaal, regionaal, nationaal als op Europees vlak. Met een diploma rechtspraktijk op zak word jij later een professional met een degelijke praktijkkennis van de juridische regels.

Sport- en cultuurmanagement

Droom je van een job in de muziek-, film-, theater-, festival- of danssector? Of heb je eerder een passie voor sport? Of misschien wel voor allebei? Misschien wil je wel het cultuurbeleid in jouw stad of gemeente mee helpen uitvoeren? Ben jij iemand die de eigenheid van de cultuursector niet alleen kent, maar ook aanvoelt?

Supply Chain Management

De afstudeerrichting Supply Chain Management leidt je op tot een moderne manager die de multinationale netwerksamenleving kent en er graag een prominente rol in speelt. Je hebt interesse in de interne en externe logistieke ketting van nationale en multinationale bedrijven.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.